Resto

Alibertos Food & Wine: Υψηλή γαστρονομία και εκλεκτό κρασί στα Χανιά

Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Alibertos Food & Wine: κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού και του εκλεκτού φαγητού στα Χανιά

Στα Κουνουπιδιανά μόλις 10 λεπτά από τα Χανιά λειτουργεί από το 2020 το βραβευμένο από το Wine Spectator εστιατόριο Alibertos Food & Wine, το οποίο έχει γίνει κορυφαίος προορισμός για τους λάτρεις του κρασιού και του εκλεκτού φαγητού. Πρόκειται για ένα μοναδικό project που συνδυάζει μια πραγματικά πλούσια wine list με 900 ετικέτες και ένα εμπνευσμένο menu, το οποίο ανανεώνεται από την ομάδα του εστιατορίου σύμφωνα με την εποχικότητα.

Στη minimal αυλή του, στρωμένη με παραδοσιακή πατητή, βρίσκονται δέκα τραπέζια. Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Στο menu περιλαμβάνονται εκλεκτές κοπές κρεάτων, όπως Tomahawk και Rib eye Black Angus Αμερικής, καθώς και προτάσεις από φρέσκα ντόπια προϊόντα, όπως σαλάτα με ντομάτα και μυζήθρα και στάκα με αυγά. Εξαιρετικό είναι και το ταρτάρ από βόειο κρέας, ενώ το signature πιάτο με έξι διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης του παντζαριού αξίζει σίγουρα δοκιμής.

Τη γευστική απόλαυση ολοκληρώνει ο συνδυασμός του φαγητού με το κατάλληλο κρασί και η έμπειρη ομάδα του εστιατορίου είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει στην επιλογή.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που κάνει το Alibertos Food & Wine να ξεχωρίζει, είναι η υπηρεσία Wine Tasting που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γευτούν επιλεγμένα κρασιά από την Κρήτη και από όλη την Ελλάδα ή premium κρασιά από όλον τον κόσμο.

INFO
Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου 91, Κουνουπιδιανά, 6958058404
www.alibertos.gr
Facebook Alibertos
Instagram alibertoschania