Resto

Πλατιά: Αυθεντικές γεύσεις και φιλοξενία στη Νάξο

Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 924
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Πλατιά θα δοκιμάσεις τις αυθεντικές γεύσεις της Νάξου

Η Νάξος ξέρεις ότι φημίζεται για την κουζίνα της, αλλά αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι μόλις 7 χλμ. από τη Χώρα του νησιού και συγκεκριμένα στο πανέμορφο χωριό Γαλήνη, βρίσκεται η Πλατιά, ένα εστιατόριο γνωστό για τη φιλοξενία, τις αυθεντικές γεύσεις και… τη φάρμα του! Όλο το καλοκαίρι είναι ανοικτό από τις 17.00 και στην παραδοσιακή αυλή του θα ευχαριστηθείς πιάτα από ολόφρεσκα υλικά της φάρμας και ντόπια προϊόντα που θα συνοδεύσεις με κρασί και ρακή δικής τους παραγωγής. Το μενού ανανεώνεται σύμφωνα με την εποχικότητα. Δοκίμασε οπωσδήποτε ρολά μελιτζάνας με γραβιέρα Νάξου ψημένα στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδοφωλιές, χοιρινό με γλυκοπατάτα, κόκορα κοκκινιστό και κοκκινιστό κατσικάκι.

Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά. Αρκεί να επικοινωνήσεις με την ομάδα του εστιατορίου και να επιλέξεις από ένα άκρως παραδοσιακό μενού το πιάτο που θα μαγειρέψεις. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε μία παραδοσιακή κουζίνα και μόλις έρθεις θα σε περιμένει ένα welcome με παραδοσιακά τυριά, φρούτα εποχής, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες. Στη συνέχεια θα φορέσεις την ποδιά σου και θα συμμετέχεις στη παρασκευή του αγαπημένου σου πιάτου.

Όταν το φαγητό μπει στον φούρνο, ακολουθεί ξενάγηση στη φάρμα για να γνωρίσεις τα υλικά που χρησιμοποίησες μαγειρεύοντας κι όταν επιστρέψεις το φαγητό σου θα είναι έτοιμο για να το απολαύσεις, ενώ φεύγοντας θα πάρεις μαζί σου τυπωμένη τη συνταγή του πιάτου σου.

INFO
Χωριό Γαλήνη, Νάξος, 2285062617
Facebook PlatiaNaxos/Πλατιά Νάξος
Instagram platia restaurantgalini