Resto

Meltemi View and Taste: Απολαυστικές γεύσεις, φιλοξενία και μαγευτική θέα στην Κίμωλο

Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 924
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Meltemi View and Taste: Απολαυστικές γεύσεις, φιλοξενία και μαγευτική θέα στην Κίμωλο

Στο Meltemi View and Taste στην Κίμωλο ο chef Αύγουστος Γαλανός προσφέρει μοναδικά πιάτα του συνδυάζουν τοπικές γεύσεις και αρώματα Ελλάδας και Αιγαίου.

Την Κίμωλο θα την αγαπήσεις για την ξεχωριστή ομορφιά της, τα γαλοζοπράσινα νερά και τους φιλόξενους ανθρώπους της. Θα την αγαπήσεις και για έναν ακόμα λόγο που δεν είναι άλλος από το Μελτέμι, το εστιατόριο του σεφ Αυγουστή Γαλανού. Ο ίδιος έφυγε σε νεαρή ηλικία από το νησί, ήρθε στην Αθήνα για να εντρυφήσει στην τέχνη της μαγειρικής κι αφού πέρασε από πολλές κουζίνες, επέστρεψε στον τόπο του, για να δώσει νέα πνοή και ταυτότητα στην οικογενειακή ταβέρνα. Και κάπως έτσι πριν από 10 χρόνια γεννήθηκε το Μελτέμι, ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια του νησιού που αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική. Θα το βρεις στη δυτική πλευρά της Χώρας, σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία, από όπου θα απολαύσεις πανοραμική θέα του νησιού και του πελάγους.

Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός

Εκεί θα σε καλοδεχτεί ο φιλόξενος Αυγουστής και θα σε μυήσει στα μυστικά της γεύσης. Θα δοκιμάσεις την έξοχη Κολοκυθένια που είναι παραδοσιακό στριφτάρι με κόκκινη κολοκύθα, μάραθο, μανούρα και κιμωλιάτικο γιαούρτι. Οι ντοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα και φρέσκο άνηθο είναι εξίσου πεντανόστιμοι. Τα ρολάκια καρπάτσιο από φιλέτο μόσχου γεμιστά με ψητά λαχανικά δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Από τις σαλάτες η Κίμωλος είναι μία super δροσιστική επιλογή με καρπούζι και μανούρα. Από τα κυρίως θα γλείφεις τα δάχτυλά σου με το κιμωλιάτικο κατσικάκι γιουβέτσι με γραβιέρα κιμώλου που σιγοψήνεται σε χειροποίητη ντεμιγκλάς από κατσικάκι για 12 ολόκληρες ώρες.  Το ίδιο θα συμβεί και με το εξαιρετικό μοσχαράκι ραγού με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και λάδι μαϊντανού. Το συκώτι μόσχου με πουρέ σελινόριζας αρωματισμένο με αγριοράπανο και φιστίκι Αιγίνης, έχει αποκτήσει φανατικό κοινό!

Meltemi View and Taste στην Κίμωλο

Αν είσαι λάτρης των θαλασσινών, το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο είναι από τα καλύτερα που θα έχεις δοκιμάσει ποτέ! Εξαιρετική επιλογή όμως είναι και το φιλέτο φρέσκου τόνου με πουρέ παντζαριού, κολοκυθάκι ζουλιέν και λαδολέμονο μαντζουράνας.

Όποιες κι αν είναι οι επιλογές σου θα τις συνοδεύσεις με εξαιρετικό κρασί από την πλούσια wine list που περιλαμβάνει ετικέτες από κυκλαδίτικους αμπελώνες. Και δεν θα φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις λαχταριστό γαλακτομπούρεκο με μαστίχα Χίου, που είναι συνταγή της μαμάς Ανθούσας. Έχε στο νου σου να κάνεις οπωσδήποτε κράτηση, γιατί είναι πολύ δύσκολο να βρεις τραπέζι.

Meltemi View and Taste στην Κίμωλο

INFO
Χώρα Κιμώλου, 2287051360, 2287051386, 6956333107
www.kimolos-meltemi.gr
Facebook Meltemi-Restaurant Θέα&Γεύσεις
Instagram meltemirestaurant_kimolos

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.