Resto

Πηδάλιο: Δημιουργική ελληνική κουζίνα από εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες

Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 924
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πηδάλιο: Δημιουργική ελληνική κουζίνα από εκλεκτές τοπικές πρώτες ύλες

Στο Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο για καλό και ποιοτικό φαγητό στην Πρόνοια Ναυπλίου, 300μ από την παλιά πόλη

Το Ναύπλιο φημίζεται για τα γραφικά, παραμυθένια σοκάκια του, τα παλιά αρχοντικά και τα επιβλητικά φρούρια, όπως το Παλαμήδι και το Μπούρτζι. Πέρα από τα αξιοθέατα όμως, ένας επισκέπτης στην πόλη μπορεί να απολαύσει και εκπληκτική κουζίνα.

Πηδάλιο Μεζεδοπωλείο

Ο διακεκριμένος Νίκος Κουτσουδάκης, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Πηδάλιο, έχει δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον για να γευτεί κανείς εναλλακτική, παραδοσιακή γαστρονομία, που είναι value for money ταυτόχρονα. Με βάση τις τοπικές πρώτες ύλες, τα εποχιακά υλικά και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου που περνούν από γενιά σε γενιά, αλλά και σε συνεργασία με βιολογικά αγροκτήματα, θερμοκήπια, τυροκομεία, αλευρόμυλους και παραδοσιακά εργαστήρια ζυμαρικών της περιοχής, συνθέτει πιάτα βασισμένα στις αρχές της βιωσιμότητας.

Πηδάλιο Μεζεδοπωλείο

Το μενού περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά. Ανάμεσά τους η προβατίνα με ξινόχοντρο τραχανά και αφρό σκόρδου, το αριστοτεχνικά ψημένο φιλέτο φαγκρί συνοδευμένο με μπριάμ και μους φέτας, η τσουχτή με τον αφρό μυζήθρας και το εικονικό αυγό στο κέντρο, ο μουσακάς-μπαλοτίνα σε βαθύ πιάτο με μπεσαμέλ και χειροποίητα τσιπς στην κορυφή, και τα γεμιστά με ζελέ και βρώσιμα λουλούδια. Κάπως έτσι δίνει σε κλασικές συνταγές ένα ενδιαφέρον twist και συνθέτει πολύχρωμα, χορταστικά πιάτα που πέρα από τη γεύση, είναι εντυπωσιακά και στο μάτι.

Πηδάλιο Μεζεδοπωλείο

INFO
25ης Μαρτίου 5, Ναύπλιο, 2752022603
Facebook: Πηδάλιο – Μεζεδοπωλείο, Instagram: pidaliorestaurant

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.