Resto

Dog Pound: Πίτσα και tap cocktails σε ένα στέκι για τους αδέσποτους αυτής της πόλης

Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dog Pound

Dog Pound: στο καινούργιο στέκι της Αθήνας για πίτσα, tap cocktails και μπίρα

Στην Αγίας Ειρήνης με πετυχαίνει η μυρωδιά μιας πίτσας που μόλις ξεφουρνίστηκε. Την ψάχνω, κι ενώ την ακολουθώ σαν λαγωνικό πέφτω πάνω στην ταμπέλα “Dog Pound”. Μπαίνω διστακτικά, βλέπω μάγειρες στην κουζίνα να ανοίγουν παχουλά ζυμάρια («καλά είμαι» σκέφτομαι), δύο ψυγεία τιγκαρισμένα με μπίρες μικρών ελληνικών ζυθοποιείων αλλά και ράφια με κεραμικές κούπες, συσκευασμένους καφέδες και βότανα, κάποια βιβλία. Στο βάθος το μπαρ, μια γωνιά με πορτοκαλί καναπέδες και βινύλια, στον απέναντι τοίχο με νέον η φράση “We serve the sexiest city” (είναι μια αλήθεια). Και κάπου μέσα σε όλο αυτό που δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσω ακόμη, εμφανίζεται και ένας χαμογελαστός Βασίλης Στεφανάκης. Τον ξέρουμε γιατί μαζί με τον Γιώργο Τσούμα έχουν στήσει κάποια από τα πιο hot στέκια της αθηναϊκής ζωής (Lost Athens, Diego, NoahTyler’s κ.α.). Το Dog Pound, μόλις δύο εβδομάδες ανοιχτό, είναι το καινούργιο τους απόκτημα.

Dog Pound, το νέο σου στέκι στην Αγίας Ειρήνης

Dog Pound
Dog Pound

«Το ονομάσαμε άσυλο για αδέσποτα σκυλιά, γιατί κάπως έτσι νιώθουμε», λέει ο Βασίλης και όσο μιλάει καταλαβαίνω καλύτερα τι εννοεί. Το Dog Pound είναι το στέκι όπου μπορείς να έρθεις όπως είσαι, να αράξεις με την παρέα σου ή να κάνεις καινούργιους φίλους. Να πιεις μπίρα στο πεζοδρόμιο ή ένα cocktail στην μπάρα, να χορέψεις, να ακούσεις τη μουσική που θες, όταν πεινάσεις να φας τέλεια πίτσα. Μικρή, στρογγυλή, ολόφρεσκια πίτσα, με ζυμάρι που ωριμάζει για 72 ώρες και είναι σκέτος αφρός.

Η μοναδική πίτσα του Dog Pound

Dog Pound
Dog Pound

Αυτή την πίτσα δεν είναι μόνο το ζυμάρι που την κάνει μοναδική. Κυρίως, είναι η πάντα νόστιμη φαντασία της σεφ Ελένης Σαράντη. «Λατρεύω το ζυμάρι, αλλά δεν είμαι pizzaiolo», θα μου πει ενώ ακουμπά μπροστά μου μια φανταστική πίτσα με spianata, μοτσαρέλα, kimchi, πίκλα κολοκύθι με κάρυ, και φρέσκο κρεμμυδάκι. «Βασίζομαι πάρα πολύ στα toppings, οπότε μιλάμε σίγουρα για μια πολύ διαφορετική πίτσα. Είναι πιο… μαγειρική». Η Ελένη βάζει στην πίτσα της πίκλες που φτιάχνει η ίδια, έχει τα δικά της μείγματα μπαχαρικών, και κάθε δυο μέρες πετάγεται στη Βαρβάκειο για να αποφασίσει με τα υλικά που θα βρει εκεί, την πίτσα που θα φτιάξει μέσα στη μέρα. Λέει και πάλι η ίδια: «Κοιτώντας όλα αυτά τα υλικά στη Βαρβάκειο, εμπνέεσαι κιόλας. Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου ποτέ. Είναι από τα λίγα μαγαζιά όπου δεν έχω σταθερό μενού – είναι και λίγο απελευθερωτικό». Της λέω ότι η πίτσα της είναι φοβερά ωραία και εκείνη με αποστομώνει: «Δεν ξέρω αν είναι ωραία πίτσα, αλλά σίγουρα είναι η πίτσα που εγώ θέλω».

Dog Pound

Καθημερινά θα βρεις τρεις πίτσες και ένα leftover, δηλαδή ένα «σάντουιτς» από το ζυμάρι της πίτσας που περισσεύει και την έμπνευση της στιγμής. Εγώ το πέτυχα με κοτόπουλο tikka masala, harissa, κόλιανδρο και αγγούρι – ήταν έπος!

Dog Pound

Tap cocktails και ένα Negroni που δεν μοιάζει με κανένα

Η πίτσα σου συνδυάζεται τέλεια με κάποιο από τα tap cocktails του bar manager Βασίλη Νικήτα. Τα tap cocktails (σ.σ. δηλαδή cocktails που σερβίρονται κατευθείαν από tap όπως η drought μπίρα) έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στην Αθήνα, o Βασίλης όμως φτιάχνει τα δικά του και μάλιστα ανθρακωμένα, προσθέτει δηλαδή διοξείδιο του άνθρακα. Σε αυτή την κατηγορία θα βρεις δύο: το Caribbean Scotch and Tonic (με ουίσκι που τελειώνει σε βαρέλια από ρούμι, δίκταμο, Aegean tonic και πίκλα από πορτοκάλι) και το Freeze Fly (με τζιν αρωματισμένο με μάραθο, cordial με γιασεμί και ροδάκινο, αιθέρια έλαια και δυόσμο). Το όνομά του ο Βασίλης το ξεσήκωσε από την… ελεύθερη πτώση, ένα χόμπι που αγαπά πολύ. Λέει ο ίδιος: «Στον ουρανό έχει πολύ κρύο. Όταν ανοίγει η πόρτα του αεροπλάνου, μπαίνει μια φρεσκάδα… Όπως όταν τρως μία τσίχλα δυόσμου!». Πράγματι, το Freeze Fly είναι έξτρα δροσιστικό, ό,τι πρέπει για μια καυτή νύχτα. Σε tap cocktail θα βρεις επίσης και ένα άκρως ισορροπημένο Negroni – δοκίμασέ το, ακόμη και αν δεν σου αρέσει το συγκεκριμένο cocktail.

Freeze Fly
Freeze Fly

Ανθρακωμένος καφές κι άλλες δροσερές ιστορίες

Ο Βασίλης, σε συνεργασία με την Taf, έχει κάνει επίσης το blend του καφέ που θα πιεις στο Dog Pound. «Είναι κάτι δύσκολο, αλλά θέλαμε έναν καφέ τελείως διαφορετικό. Αυτό το blend θα το βρεις μόνο εδώ». Και μπορείς να το αγοράσεις και για το σπίτι, ενώ σερβίρεται σε κούπες που έχει σχεδιάσει ο Βασίλης (!) και που επίσης διατίθενται προς πώληση. Η μεγάλη καινοτομία, όμως, είναι ο ανθρακωμένος καφές. Κι εδώ, όπως στα cocktails, εισάγεται διοξείδιο του άνθρακα και το αποτέλεσμα είναι ένα καινούργιο ρόφημα, που θα σε δροσίσει όσο δεν πάει.

Dog Pound

Λοιπόν, για να ανακεφαλαιώσουμε: τα παιδιά έχουν τον δικό τους καφέ, τη δική τους φανταστική πίτσα, ένα καινούργιο ρόφημα, tap cocktails, ελληνικές μπίρες, μουσικές που δεν σταματούν ποτέ. Και τα χωρούν όλα σε ένα στέκι που το νιώθουν σπίτι τους, με τον ίδιο τρόπο που θα το νιώσεις κι εσύ. Ας πιούμε σε αυτό.

Dog Pound

Αγίας Ειρήνης 8, Instagram: @dogpound.ath, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09.00-01.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά
Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά

Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.