Resto

The Lemon Tree and Co., στο νέο εστιατόριο της Βούλας τρως πάνω στη θάλασσα

Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο

Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

The Lemon Tree and Co.: το νέο beach restaurant της Βούλας

Κοιτάς τον ήλιο που βουτάει στην ίδια θάλασσα που πριν λίγα λεπτά κολυμπούσες και εσύ. Βυθίζεις τα δάχτυλα των ποδιών λίγο πιο βαθιά στην άμμο και πίνεις μια γουλιά από ένα δροσερό cocktail. Θα μπορούσες να βρίσκεσαι στις Κυκλάδες, στην πραγματικότητα όμως είσαι στο νησί της Αθήνας, καθισμένος στη σκιά μιας γαστρονομικής… λεμονιάς, και σε λίγο θα δοκιμάσεις ένα μενού από τον διάσημο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Αυτά συμβαίνουν στο The Lemon Tree and Co., το νέο εστιατόριο στην παραλία της Βούλας.

The Lemon Tree and Co., το νέο εστιατόριο της Βούλας βρίσκεται πάνω στη θάλασσα

Το Lemon Tree and Co. ανήκει στο ζεύγος Mirette Aly και Ahmed Hanafi, με καταγωγή από την Αίγυπτο. Η Mirette είναι διάσημη και βραβευμένη σεφ στη χώρα της, ενώ ο Ahmed είναι γνωστός επιχειρηματίας στην Αίγυπτο. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει -μεταξύ άλλων- και το διεθνές brand The Lemon Tree & Co., που έχει για σύμβολο τη λεμονιά ως συνώνυμο της φιλοξενίας. Για την προσαρμογή του εστιατορίου στα αθηναϊκά δεδομένα, η Mirette Aly συνεργάστηκε με τον πολυβραβευμένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεσογειακό μενού με ασιατικές πινελιές, φρέσκα υλικά και αρκετές raw επιλογές.

Με θέα όλο το μπλε του κόσμου θα δοκιμάσεις πιάτα όπως τα Χτένια καρπάτσιο με τηγανιτό κρίταμο, μαριναρισμένο αγγούρι, σταφύλι, τσίλι και κόλιανδρο, το καρπάτσιο γαρίδας, τις ψητές καραβίδες με σιγομαγειρεμένα ρεβίθια και φιστικοβούτυρο, Udon (πλατιά νουντλς) με μοσχαρίσιο ταρτάρ, αλλά και αστακό… κεμπάπ (!) με μαγιονέζα, βανίλια και σπιτική Sriracha βατόμουρο. Θα συνοδεύσεις το γεύμα σου με κάποιο κρασί από την άκρως ενημερωμένη wine list του εστιατόριο ή με κάποιο ιντριγκαδόρικο cocktail. Εδώ αξίζει να κάνουμε μία παρένθεση για να πούμε πως ούτε η μπάρα έχει αφεθεί σε τυχαία χέρια, μια που την cocktail list έχει επιμεληθεί η ομάδα του The Bar in Front of the Bar, του δημοφιλούς bar στο στενό της Πετράκη.

Όλα αυτά σερβίρονται στη σχεδόν υπαίθρια σάλα του The Lemon Tree, όπου κυριαρχούν τα φυσικά υλικά. Ξύλο, πέτρα, γήινες αποχρώσεις, τα φυτά της Μεσογείου και απόλυτα ξεχωριστή διακόσμηση, αφού τα πάντα προέρχονται από το in house design studio της Lemon Tree& Co.

Υ.Γ. Αν δεν θες να κουνηθείς στιγμή από την ξαπλώστρα σου, μπορείς κάλλιστα να μην το κάνεις μια που υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο μενού για την παραλία.

Λεωφόρος Αλκυονιδών 4, Βούλα, 210 2205769, Instagram: @thelemontreeandco