11 πεντανόστιμα στέκια που θα σε φέρουν στα νότια προάστια αυτό το καλοκαίρι

Πασιφάη: Το γαστρονοµικό στέκι αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας στη Γλυφάδα

Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πασιφάη: αυθεντική κρητική κουζίνα στη Γλυφάδα

Η Πασιφάη δεν είναι µόνο η αυθεντική κρητική κουζίνα, η ατόφια κρητική φιλοξενία και η γνήσια κρητική ατµόσφαιρα. Είναι η ίδια η Κρήτη που φοράει τα καλά της για να σε υποδεχτεί στη σάλα της για να γλεντήσεις την κάθε στιγµή.

Από το 2000, ο Στέλιος και η Ειρήνη Τρουλάκη, από το Πάτηµα Χανίων, µε µεράκι και αγάπη προσφέρουν µια αξεπέραστη γαστρονοµική εµπειρία. Δεν είναι διόλου τυχαίο που αυτό το κρητικό στέκι έχει φανατικό κοινό όλων των ηλικιών από όλη την Αθήνα. Γνωστοί Αθηναίοι και Αθηναίες, Κρητικοί ή µη, τιµούν τις γεύσεις, την ποιότητα και την παράδοση του νησιού εκεί.

Οι πρώτες ύλες –τυροκοµικά, κρέατα, λουκάνικα, απάκια, τσικουδιά, κρασί και µπύρα– όλα φτάνουν καθηµερινά διά θαλάσσης από το νησί. Στο µαγείρεµα χρησιµοποιείται µόνο κρητικό παρθένο ελαιόλαδο και οι συνταγές είναι βγαλµένες από τα κιτάπια όλων των νοµών. Οι µπουµπουριστοί χοχλιοί από την Κρήτη µε δεντρολίβανο και ξύδι είναι το κάτι άλλο. Το αρσενικό λουκάνικο παρασκευάζεται από κρητικό παραγωγό αποκλειστικά για την Πασιφάη και άλλο τέτοιο δεν έχεις ξαναφάει. Το καπρικό είναι ένα πιάτο από αυτά που δεν ξεχνάς ποτέ. Βασισµένο σε µοναστηριακή συνταγή, µε χοιρινή πανσέτα αργοψηµένη σε φύλλα λεµονιάς. Κι αυτό το γαµοπίλαφο βρασµένο στον ζωµό αίγας και σβησµένο µε στακοβούτυρο νιώθεις ότι σε πάει κατευθείαν στα σκαλιά της εκκλησίας! Και αυτά είναι µόνο λίγα ενδεικτικά από τα κρητικά εδέσµατα που θα απολαύσεις όσο οι άνθρωποι της Πασιφάης θα σε µυούν στα άδυτα της κρητικής φιλοξενίας.

www.pasifai.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου