11 πεντανόστιμα στέκια που θα σε φέρουν στα νότια προάστια αυτό το καλοκαίρι

Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά

Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη Νικαράγουα στον Πειραιά θα φας τίμιο old school σουβλάκι αλά dirty 80s

Το σουβλάκι κατέκλυσε τον ελλαδικό χώρο χάρη στις γευστικές μνήμες των Μικρασιατών του Πειραιά. Στην «πατρίδα» λοιπόν του εδέσματος, από την άνοιξη βρίσκουμε το Νικαράγουα. Υπάρχει λόγος που ονομάστηκε έτσι, τον ξέρουν λίγοι και το μυστικό θα παραμείνει. Αυτό που δεν είναι μυστικό είναι οι νοστιμιές που φτιάχνουν. Αυτή η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα.

Το κτίριο ανακαινισμένο πια, σε υποδέχεται με το χαρακτηριστικό γαλαζοπράσινο στα παράθυρα και στην πόρτα, ενώ ο εσωτερικός χώρος είναι μια ωδή στην pop κουλτούρα με αναφορές από τη Μελίνα μέχρι τη βασίλισσα της Αγγλίας!

Εκεί τρως τίμιο old school σουβλάκι αλά dirty 80s: αφράτη πιτούλα με μπιφτεκάκι homemade ή καλαμάκι χοιρινό, με χειροποίητη σαλτσούλα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι.  Το καλαμάκι κοτόπουλο το προτείνουν με μια έξοχη παραλλαγή της πολίτικης σαλάτας. Αν θελήσεις τζατζίκι, είναι χειροποίητο με έξτρα άνηθο. Must try το signature τυλιχτό με σουτζούκι αρμένικο, που προμηθεύονται από τον περίφημο Αβακιάν στο λιμάνι. Κράτα και ότι τα κρέατα είναι ντόπια από φάρμα της Λιβαδειάς.

Extra tip: Η 11η εντολή ορίζει «ου βάλεις πατάτες στο σουβλάκι». Άλλωστε είναι τόσο νόστιμες, φρέσκες και χειροποίητες, πασπαλισμένες με μυρωδάτη ρίγανη από χωριό, που αξίζει να τις ευχαριστηθείς μεριδούλα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου