Resto

Tarragon Antiparos: η επιστροφή του Ρενάτο Μεκόλι και η νέα συνεργασία με τον Βασίλαινα

Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη

Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Tarragon Antiparos μόλις άνοιξε στην Αντίπαρο από τον Θανάση Βασίλαινα, με σεφ τον Ρενάτο Μεκόλι

Γνωρίσαμε τον Ρενάτο Μεκόλι όταν είχε στα χέρια του την κουζίνα του Βασίλαινα, χρόνια πριν, την εποχή που το διάσημο εστιατόριο είχε ακόμα την έδρα του στον Πειραιά αλλά ήδη είχε κάνει στροφή στη νέα, δημιουργική του εποχή. Νέος πολύ, σχετικά άγνωστος ακόμη, αλλά με ένα ταλέντο που ξεχώριζε και που διαφαινόταν ότι θα τον «τραβούσε» μπροστά. Ο Ρενάτο στον Βασίλαινα έλαμψε, γι' αυτό και δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμη θυμούνται πιάτα του. Ύστερα επέστρεψε στην Αλβανία, τον τόπο καταγωγής του, κι αν σταμάτησε να απασχολεί τα αθηναϊκά νέα, δεν συνέβη το ίδιο και με την εστίαση της Αλβανίας. Εκεί, έγινε ο πιο διάσημος σεφ της χώρας, παρουσιάζοντας εκπομπές όπως το Hell’s Kitchen και όντας κριτής στο αλβανικό Master Chef.

Tarragon Antiparos: το νέο εστιατόριο στην Αντίπαρο με σεφ τον Ρενάτο Μεκόλι

Αυτόν τον σπουδαίο (και συμπαθέστατο) σεφ, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ή να τον γνωρίσουμε από την αρχή όσοι δεν τον ξέρουμε, το φετινό καλοκαίρι στην Αντίπαρο, όπου για ακόμη μία φορά συνεργάζεται με τον Θανάση Βασίλαινα στο νέο εστιατόριο του νησιού. Το Tarragon Antiparos* μόλις άνοιξε στην ανθισμένη αυλή όπου μέχρι πέρυσι λειτουργούσε το Vassilenas Blue Antiparos (το οποίο μετακόμισε μπροστά στη θάλασσα). Τεράστιες βουκαμβίλιες, φουντωτές ελιές, αναπαυτικοί καναπέδες, ρομαντικά λαμπιόνια, το ιδανικό σκηνικό για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι και μάλιστα μέσα από μία συνεργασία στην οποία πολύ θέλουμε να (ξανα)γίνουμε μάρτυρες.

Σιγομαγειρεμένη τραγανή πανσέτα αγριογούρουνου και μπουρεκάκια λαχανικών με εστραγκόν, ανατρεπτικές σαλάτες (πολύ θέλουμε να δοκιμάσουμε εκείνη με τα θαλασσινά χόρτα!), παραδοσιακό ιμάμ και καλοκαιρινά linguini, ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο για 12 ώρες με risotto, αγριομάραθο Μάνης και κρόκο Κοζάνης ή σιγομαγειρεμένο πετεινό με χειροποίητες χυλοπίτες, ντομάτα κονφί και σάλτσα vinsanto. Μερικά μόνο πιάτα από το μενού που δημιούργησε ο Ρενάτο, αυτός ο πάντα γεμάτος όρεξη σεφ. Πιάτα απλά και νόστιμα σαν καλοκαίρια.

Χώρα Αντιπάρου, 2284063250, Fb: Tarragon Antiparos, Instagram: @tarragon_antiparos

*Το Tarragon Antiparos πήρε το όνομά του από την Αρτεμισία τη δρακόντειο, δηλαδή το γνωστό μας εστραγκόν, το βότανο που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Μεσογείου τόσο για μαγειρικούς, όσο και για ιατρικούς σκοπούς. Στην κουζίνα του Ρενάτο έχει εξέχουσα θέση, πολύτιμο συστατικό για το comfort food που θέλουμε να τρώμε.