- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Tarragon Antiparos: η επιστροφή του Ρενάτο Μεκόλι και η νέα συνεργασία με τον Βασίλαινα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Το Tarragon Antiparos μόλις άνοιξε στην Αντίπαρο από τον Θανάση Βασίλαινα, με σεφ τον Ρενάτο Μεκόλι
Γνωρίσαμε τον Ρενάτο Μεκόλι όταν είχε στα χέρια του την κουζίνα του Βασίλαινα, χρόνια πριν, την εποχή που το διάσημο εστιατόριο είχε ακόμα την έδρα του στον Πειραιά αλλά ήδη είχε κάνει στροφή στη νέα, δημιουργική του εποχή. Νέος πολύ, σχετικά άγνωστος ακόμη, αλλά με ένα ταλέντο που ξεχώριζε και που διαφαινόταν ότι θα τον «τραβούσε» μπροστά. Ο Ρενάτο στον Βασίλαινα έλαμψε, γι' αυτό και δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμη θυμούνται πιάτα του. Ύστερα επέστρεψε στην Αλβανία, τον τόπο καταγωγής του, κι αν σταμάτησε να απασχολεί τα αθηναϊκά νέα, δεν συνέβη το ίδιο και με την εστίαση της Αλβανίας. Εκεί, έγινε ο πιο διάσημος σεφ της χώρας, παρουσιάζοντας εκπομπές όπως το Hell’s Kitchen και όντας κριτής στο αλβανικό Master Chef.
Tarragon Antiparos: το νέο εστιατόριο στην Αντίπαρο με σεφ τον Ρενάτο Μεκόλι
Αυτόν τον σπουδαίο (και συμπαθέστατο) σεφ, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε ή να τον γνωρίσουμε από την αρχή όσοι δεν τον ξέρουμε, το φετινό καλοκαίρι στην Αντίπαρο, όπου για ακόμη μία φορά συνεργάζεται με τον Θανάση Βασίλαινα στο νέο εστιατόριο του νησιού. Το Tarragon Antiparos* μόλις άνοιξε στην ανθισμένη αυλή όπου μέχρι πέρυσι λειτουργούσε το Vassilenas Blue Antiparos (το οποίο μετακόμισε μπροστά στη θάλασσα). Τεράστιες βουκαμβίλιες, φουντωτές ελιές, αναπαυτικοί καναπέδες, ρομαντικά λαμπιόνια, το ιδανικό σκηνικό για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι και μάλιστα μέσα από μία συνεργασία στην οποία πολύ θέλουμε να (ξανα)γίνουμε μάρτυρες.
Σιγομαγειρεμένη τραγανή πανσέτα αγριογούρουνου και μπουρεκάκια λαχανικών με εστραγκόν, ανατρεπτικές σαλάτες (πολύ θέλουμε να δοκιμάσουμε εκείνη με τα θαλασσινά χόρτα!), παραδοσιακό ιμάμ και καλοκαιρινά linguini, ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρεμένο για 12 ώρες με risotto, αγριομάραθο Μάνης και κρόκο Κοζάνης ή σιγομαγειρεμένο πετεινό με χειροποίητες χυλοπίτες, ντομάτα κονφί και σάλτσα vinsanto. Μερικά μόνο πιάτα από το μενού που δημιούργησε ο Ρενάτο, αυτός ο πάντα γεμάτος όρεξη σεφ. Πιάτα απλά και νόστιμα σαν καλοκαίρια.
Χώρα Αντιπάρου, 2284063250, Fb: Tarragon Antiparos, Instagram: @tarragon_antiparos
*Το Tarragon Antiparos πήρε το όνομά του από την Αρτεμισία τη δρακόντειο, δηλαδή το γνωστό μας εστραγκόν, το βότανο που χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις χώρες της Μεσογείου τόσο για μαγειρικούς, όσο και για ιατρικούς σκοπούς. Στην κουζίνα του Ρενάτο έχει εξέχουσα θέση, πολύτιμο συστατικό για το comfort food που θέλουμε να τρώμε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.