Resto

«Aρίων», ένα λαμπερό στέκι στη Σκάλα της Πάτμου που το ξέρουν και το αγαπούν όλοι

Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Aρίων», ένα λαμπερό στέκι στη Σκάλα της Πάτμου

Το all day cocktail bar restaurant «Aρίων» στην Σκάλα της Πάτμου έχει μακριά ιστορία και σε κάνει να περνάς τέλεια όλες τις ώρες της ημέρας

Το «Αρίων», ΤΟ all day cocktail bar restaurant στην Πάτμο, σε υποδέχεται μόλις πατάς το πόδι σου στο νησί: είναι αυτό που χρειάζεσαι όταν κατεβαίνεις από το πλοίο λίγο ταρακουνημένη (κατά το shaken not stirred). Θέλεις ένα παγωμένο κάτι-τις, καφέ, κοκτέιλ, ποτό, μπιρόνι, αναψυκτικό, θέλεις να αράξεις στη δροσιά και να χαζεύεις τη θάλασσα από στεριά, επιτέλους, με κάτι νόστιμο στο τραπεζάκι μπροστά στα μάτια σου και με ωραία μουσική στα αυτιά σου. Ο «Αρίων» τα έχει όλα αυτά, και πολύ περισσότερα – οι τακτικοί της Πάτμου το ξέρουν το μαγαζί, όταν το αναφέρεις σου λένε «Αααα βέεεεεβαια, είναι τέλειος ο Αρίων, έχω πάει πολλές φορές!».

«Aρίων», ένα λαμπερό στέκι στη Σκάλα της Πάτμου

Δεν έχω πάει πολλές φορές είναι η αλήθεια, αλλά όλα στον «Αρίωνα» είναι μοναδικά, καταλαβαίνεις αμέσως γιατί ο Ντέηβιντ Μπόουι ο συγχωρεμένος και μεγαλοφυής ήτανε τόσο καλός πελάτης. Εκτός από την τοποθεσία, τσακ-μπαμ πάνω στο λιμάνι και με το Αιγαίο στο πιάτο. Μια και είπα πιάτο, η κουζίνα, μεσογειακή/νησιώτικη, είναι υψηλού επιπέδου, επιμελημένη από σεφ με δύο αστέρια Μισελέν στο ενεργητικό του. Οι πίτσες είναι μοναδικές, πιο Ιταλικές από τις Ιταλικές – τις ψήνει με κέφι ο Κώστας, που έχει εκατομμύρια πίτσες στο ενεργητικό του. Στην μπάρα είναι ο διάσημος (από την «Στοά» και από πολλά ακόμα) κοκτειλίστας Γιώργος Κουμπής, που μπορεί να συνθέσει από κλασικά μέχρι τρελά και παλαβά κοκτέιλ για πλάκα. Στις μουσικές είναι η σούπερ καταπληκτική Γαλήνη Τσεβά, η οποία, άσχετα που είναι φίλη μου, είναι πραγματικά καταπληκτική και οι μουσικές της τα σπάνε, το λένε και ξένοι άνθρωποι που δεν είναι κολλητοί της.

«Aρίων», ένα λαμπερό στέκι στη Σκάλα της Πάτμου
«Aρίων», ένα λαμπερό στέκι στη Σκάλα της Πάτμου

Ο «Αρίων» ξεκίνησε το 1968 σαν καφέ μπαρ, σε ένα εντυπωσιακό κτίριο του 1900 που κάποτε ήτανε καρνάγιο. Λειτουργεί με νέα διεύθυνση για δεύτερο χρόνο, με μεγάλη επιτυχία – είναι αγαπημένο meeting point στο νησί, από το οποίο περνάνε κάθε χρόνο ένα σωρό γνωστοί καλλιτέχνες. Από το νησί, αλλά και από τον «Αρίωνα». Δηλαδή αν πάτε στην Πάτμο, οπωσδήποτε θα περάσετε από τον «Αρίωνα», είναι ανοιχτός από τις 8.00 το πρωί ως αργά το βράδυ, προσφέρει τα πάντα, με σέρβις, φαγητό, ποτό, καφέ, όλα υψηλού επιπέδου... κυρίως με ατμόσφαιρα τόσο νησιώτικη που δεν μπορείς να μην υποκύψεις. Και να παραγγείλεις άλλο ένα κοκτέιλ. 

«Aρίων», ένα λαμπερό στέκι στη Σκάλα της Πάτμου

«Αρίων» All day cocktail bar restaurant, Πάτμος, Σκάλα, 6936874852, 2247031725

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά
Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά

Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.