- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Four Hands: Στον Κεραμεικό το νέο μπεργκεράδικο των μισελενάτων σεφ
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Four Hands, το ολοκαίνουριο burger post από τον Γιώργο Παπαζαχαρία και τον Θάνο Φέσκο στο νέο Athens Street Food Hub στον Κεραμεικό
«Πόσα burgers έχεις φάει;», με ρωτάει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας. «Σήμερα ή γενικώς στη ζωή μου;», του απαντάω. «Γενικά», μου λέει. «Πολλά!», δυστυχώς ή ευτυχώς σκέφτομαι, χωρίς να το πω. «Και ήταν το καλύτερο;», μου λέει γελώντας. «Από τα καλύτερα». Πράγματι, το burger στο ολοκαίνουριο Four Hands στον Κεραμεικό είναι από τα πολύ πολύ νόστιμα.
Four Hands, το νέο burger spot στον Κεραμεικό από τον Γιώργο Παπαζαχαρία και τον Θάνο Φέσκο
Four Hands στην γλώσσα της γαστρονομίας είναι η συνεργασία δύο καταξιωμένων σεφ για να επιμεληθούν και να μαγειρέψουν από κοινού ένα δημιουργικό μενού. Αυτό συμβαίνει και στο νέο ομώνυμο στέκι, μόνο που το μενού δεν έχει τεχνικές κονφί, κουλί, κλαριφιέ, μπερ μπλαν και τα συναφή που πολλοί χρειάζονται γαστρονομικό γλωσσάρι, αλλά 6 street food επιλογές με έναν πρωταγωνιστή. Το burger. Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος, σεφ του βραβευμένου με αστέρι Michelin, Delta στο ΚΠΙΣΝ, φορούν τις ποδιές του και συνεργάζονται εξερευνώντας για πρώτη φορά μία πολύ δημοφιλή και συνέχεια ανερχόμενη κουζίνα στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, αυτή του street food.
Στο Four Hands θα γευτείς τρία πεντανόστιμα burgers
Το μπλε container στην Κεραμεικού 111, δε σταματάει να «παίρνει φωτιά» και στην κουζίνα φιγουράρουν καυτά και ζουμερά burgers. «Τι θα πάρετε;», ρωτούν τη φίλη μου, τη Μουχού και εμένα. «Θα μοιραστούμε ένα cheeseburger», λέω. Πρώτο λάθος. Όχι το cheeseburger, το μοίρασμα. Κάτι ήξερε ο Joey που επέμενε στη φιλοσοφία “I don’t share food”. Μπιφτέκι από 100% black angus, τσένταρ, πίκλες, κόκκινο κρεμμύδι και η signature Four-hands mayo, τίποτα εξεζητημένο και ταυτόχρονα τόσο λαχταριστό. Σαν side έρχονται οι four-hands fries- όσο πρέπει crispy και η επίσης four-hands sauce για να «γλιστράει».
Αλλά τι να μας φτάσει ένα burger; Γι' αυτό σε λίγα λεπτά φθάνει και το δεύτερο, το Oklahoma: αυτό όμως με καραμελωμένα κρεμμύδι-ε ναι!, πανσέτα και Dripping Knowledge sauce-ζήτα την, όταν πας. Εξίσου νόστιμο. Στο debate, βγήκαν 1-1. «Θέλετε και άλλες πατάτες;», μας λένε. «Όχι, είμαστε εντάξει», απαντάμε. Να το και το δεύτερο λάθος.
Στο μενού υπάρχει και το double cheeseburger για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω για να χορτάσουν-ζουν ανάμεσά μας και ζουν καλά. Και τα τρία είναι smash burgers με ψωμάκι brioche. Στο μέλλον θα προστεθούν και κάποιοι άλλοι -ελάχιστοι όμως- κωδικοί. Και ενώ μαθαίνω ότι το Four Hands είναι σε φάση taste & learn, μας έχει κερδίσει ήδη. Σίγουρα παίζει ρόλο και η προτίμηση του κοινού στο «βρώμικο», που όμως πλέον το αποζητά με ποιότητα.
Τι θα δεις στο νέο Athens Street Hub
Το Four Hands, με σαφείς επιρροές από West Coast, είναι κομμάτι του Athens Street Hub, ενός νέου hub στην πόλη που στόχο έχει να φτιάξει ένα community, αυτό των καλοφαγάδων και καλοπερασάκηδων. Σε μία compact λογική, υπάρχουν τέσσερα containers που το καθένα σερβίρει κάτι άλλο- έκαστος στο είδος του. Εκτός από το ήδη αγαπημένο μας burger spot, υπάρχει το Piccola, ιταλικό αυτό, και το The Bar, που σερβίρει (soft) drinks σε όλους τους θαμώνες. Δοκίμασε το δικό τους spritz!
Ναι μεν το ταλαντούχο δίδυμο, συναντάται σε κάτι πολύ πιο unstructured, όμως με την ίδια δόση δημιουργίας και σίγουρα νοστιμιάς.
Info
Four Hands, Athens Street Hub, Κεραμεικού 111.
Καθημερινές και ΣΚ, από τις 7:00 μ.μ.
4hands.ath
INFO
Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος, βραβευμένοι σεφ με αστέρι Michelin, φορούν τις ποδιές τους και συνεργάζονται, εξερευνώντας για πρώτη φορά μια πολύ δημοφιλή κουζίνα στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, αυτή του street food. Στο Four Hands, το κορυφαίο burger spot στον Κεραμεικό, θα βρεις ζουμερά smashed burgers στα πιο αφράτα potato buns.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.