Resto

Four Hands: Στον Κεραμεικό το νέο μπεργκεράδικο των μισελενάτων σεφ

Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Four Hands: Στον Κεραμεικό θα φας burger από μισελενάτους σεφ

Four Hands, το ολοκαίνουριο burger post από τον Γιώργο Παπαζαχαρία και τον Θάνο Φέσκο στο νέο Athens Street Food Hub στον Κεραμεικό

«Πόσα burgers έχεις φάει;», με ρωτάει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας. «Σήμερα ή γενικώς στη ζωή μου;», του απαντάω. «Γενικά», μου λέει. «Πολλά!», δυστυχώς ή ευτυχώς σκέφτομαι, χωρίς να το πω. «Και ήταν το καλύτερο;», μου λέει γελώντας. «Από τα καλύτερα». Πράγματι, το burger στο ολοκαίνουριο Four Hands στον Κεραμεικό είναι από τα πολύ πολύ νόστιμα.

Four Hands, το νέο burger spot στον Κεραμεικό από τον Γιώργο Παπαζαχαρία και τον Θάνο Φέσκο

Four Hands στην γλώσσα της γαστρονομίας είναι η συνεργασία δύο καταξιωμένων σεφ για να επιμεληθούν και να μαγειρέψουν από κοινού ένα δημιουργικό μενού. Αυτό συμβαίνει και στο νέο ομώνυμο στέκι, μόνο που το μενού δεν έχει τεχνικές κονφί, κουλί, κλαριφιέ, μπερ μπλαν και τα συναφή που πολλοί χρειάζονται γαστρονομικό γλωσσάρι, αλλά 6 street food επιλογές με έναν πρωταγωνιστή. Το burger. Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος, σεφ του βραβευμένου με αστέρι Michelin, Delta στο ΚΠΙΣΝ, φορούν τις ποδιές του και συνεργάζονται εξερευνώντας για πρώτη φορά μία πολύ δημοφιλή και συνέχεια ανερχόμενη κουζίνα στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή, αυτή του street food.

Οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος μαζί με την ομάδα του Four Hands
Οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος μαζί με την ομάδα του Four Hands
Ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας
Ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας

Στο Four Hands θα γευτείς τρία πεντανόστιμα burgers

Το μπλε container στην Κεραμεικού 111, δε σταματάει να «παίρνει φωτιά» και στην κουζίνα φιγουράρουν καυτά και ζουμερά burgers. «Τι θα πάρετε;», ρωτούν τη φίλη μου, τη Μουχού και εμένα. «Θα μοιραστούμε ένα cheeseburger», λέω. Πρώτο λάθος. Όχι το cheeseburger, το μοίρασμα. Κάτι ήξερε ο Joey που επέμενε στη φιλοσοφία “I don’t share food”. Μπιφτέκι από 100% black angus, τσένταρ, πίκλες, κόκκινο κρεμμύδι και η signature Four-hands mayo, τίποτα εξεζητημένο και ταυτόχρονα τόσο λαχταριστό. Σαν side έρχονται οι four-hands fries- όσο πρέπει crispy και η επίσης four-hands sauce για να «γλιστράει». 

Αλλά τι να μας φτάσει ένα burger; Γι' αυτό σε λίγα λεπτά φθάνει και το δεύτερο, το Oklahoma: αυτό όμως με καραμελωμένα κρεμμύδι-ε ναι!, πανσέτα και Dripping Knowledge sauce-ζήτα την, όταν πας. Εξίσου νόστιμο. Στο debate, βγήκαν 1-1. «Θέλετε και άλλες πατάτες;», μας λένε. «Όχι, είμαστε εντάξει», απαντάμε. Να το και το δεύτερο λάθος.

Four Hands: Στον Κεραμεικό θα φας burger από μισελενάτους σεφ
Four Hands: Στον Κεραμεικό θα φας burger από μισελενάτους σεφ
Η Μουχού και οι τηγανιτές πατάτες της

Στο μενού υπάρχει και το double cheeseburger για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω για να χορτάσουν-ζουν ανάμεσά μας και ζουν καλά. Και τα τρία είναι smash burgers με ψωμάκι brioche. Στο μέλλον θα προστεθούν και κάποιοι άλλοι -ελάχιστοι όμως- κωδικοί. Και ενώ μαθαίνω ότι το Four Hands είναι σε φάση taste & learn, μας έχει κερδίσει ήδη. Σίγουρα παίζει ρόλο και η προτίμηση του κοινού στο «βρώμικο», που όμως πλέον το αποζητά με ποιότητα.

To Oklahoma Buger μου και εγώ
Four Hands: Στον Κεραμεικό θα φας burger από μισελενάτους σεφ
To Oklahoma Buger μου και εγώ

Τι θα δεις στο νέο Athens Street Hub

Το Four Hands, με σαφείς επιρροές από West Coast, είναι κομμάτι του Athens Street Hub, ενός νέου hub στην πόλη που στόχο έχει να φτιάξει ένα community, αυτό των καλοφαγάδων και καλοπερασάκηδων. Σε μία compact λογική, υπάρχουν τέσσερα containers που το καθένα σερβίρει κάτι άλλο- έκαστος στο είδος του. Εκτός από το ήδη αγαπημένο μας burger spot, υπάρχει το Piccola, ιταλικό αυτό, και το The Bar, που σερβίρει (soft) drinks σε όλους τους θαμώνες. Δοκίμασε το δικό τους spritz!

THE BAR στο νέο Athens Street Hub
Drinks από το The Bar στο νέο Athens Street Hub
Το νέο Athens Street Hub
Το νέο Athens Street Hub

Ναι μεν το ταλαντούχο δίδυμο, συναντάται σε κάτι πολύ πιο unstructured, όμως με την ίδια δόση δημιουργίας και σίγουρα νοστιμιάς.

Info
Four Hands, Athens Street Hub, Κεραμεικού 111.
Καθημερινές και ΣΚ, από τις 7:00 μ.μ.
4hands.ath

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά
Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά

Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.