30 ρεστό με ωραίες δροσιές

Ασκός: Το νέο μπιστρό της Αιόλου

Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Aσκός
Aσκός
Aσκός
Aσκός
  • Αιόλου 41, Αθήνα
  • 2169003569

Στον Ασκό, το νέο μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας για παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με μια σύγχρονη ματιά

Είναι η εξέλιξη του αγαπημένου Frenchies στην οδό Αιόλου, το οποίο αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις αμέσως επόμενες ημέρες. Στο ίδιο cozy σημείο, στο κέντρο της Αθήνας, ιδανικό για ένα διάλειμμα από τη βόλτα ή τα ψώνια ή για μια έξοδο για φαγητό, ο Ασκός θα μας προτείνει γεύσεις από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά με μια σύγχρονη, δημιουργική ματιά.

Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά, με κόλιανδρο, τσίλι και ξίδι από lime που φτιάχνεται εδώ, ένα πιάτο γεμάτο καλοκαιρινά αρώματα και γεύση! Εξαιρετική είναι και η σαλάτα ταμπουλέ με πλιγούρι και φράουλες, μια ακόμα πρόταση γεμάτη καλοκαίρι.

Στα κυρίως, η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα όπως τον «πειραγμένο» μουσακά με μοσχαρίσια μάγουλα (τα οποία μαγειρεύονται για 13 ώρες), φοβερή σφυρίδα αλά πολίτα, ελληνική καρμπονάρα, ακόμα και πιάτα που δύσκολα θα βρείτε σε άλλο μπιστρό, όπως τα αρνίσια παϊδάκια, ενώ δεν λείπουν και οι vegan επιλογές, όπως τα πεντανόστιμα ριζότο ντολμαδάκια!

Ο φιλόξενος Ασκός θα είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 11.00 έως τις 23.00 και για τους πιο πρωινούς τύπους θα σερβίρεται και brunch, όπως ποικιλίες σε ομελέτες (και σε healthy επιλογές), στραπατσάδα, κλαμπ σάντουιτς με δικό τους προζυμένιο ψωμί, burgers με Black Angus και άλλα.

Να ρωτήσετε και για τη λίστα κρασιών. Ταιριάζουν απόλυτα με τις προτάσεις της κουζίνας, με επιλεγμένες ετικέτες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

  • Αιόλου 41, Αθήνα
  • 2169003569

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου