Mini Bar: σε αυτή την αυλή στου Ψυρρή θα φας βασιλικό πρωινό κι άλλα νόστιμα
Το Mini Bar ονομάστηκε έτσι γιατί κάποτε ήταν μια σταλιά. Μόλις 29 τ.μ. μαγαζί που ωστόσο κατάφερνε να χωρέσει περισσότερους από 680 κωδικούς σε ποτά… μινιατούρες. Αλλά αυτά ανήκουν στο (μακρινό) παρελθόν. Μέσα στα χρόνια το Mini Bar μεγάλωσε, εξελίχθηκε, έβαλε πρωινό και μια κάρτα φαγητού, ενώ στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, τον Γιώργο Κατσαρό και τη Δήμητρα Γκιώνη, ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα ζευγάρι, ο restaurant manager Γιώργος Καμάρας και η σεφ Κωνσταντίνα Διβόλη. Δυο ονόματα καθόλου τυχαία: ο Γιώργος εργάστηκε για χρόνια στα εστιατόρια του Gordon Ramsay, αλλά και στο Savoy του Λονδίνου, ενώ η Κωνσταντίνα έκανε το πέρασμα της από εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin στην Ισπανία, στην Αγγλία και στην Ελλάδα. Με όλες αυτές τις περγαμηνές, περιττό να πω ότι πλέον η ταμπέλα “Mini Bar” στέκει μόνο ως φόρος τιμής στην αλλοτινή χρήση του χώρου.
Mini Bar: σε αυτή την αυλή στου Ψυρρή θα φας βασιλικό πρωινό
Νωρίς το πρωί, η Ναυάρχου Αποστόλη είναι ήσυχη. Διαλέγω τη δροσερή αυλή, μια σωστή μικρή πλατεΐτσα με αναπαυτικά καθίσματα, δεκάδες φυτά και παχουλές, νυσταλέες γάτες. Δεν περνά πολλή ώρα πριν σερβιριστεί το πρωινό μου. Κατευθείαν από την κουζίνα του Mini Bar καταφθάνει ένα λαχταριστό καλαθάκι με το χαρακτηριστικό ασπροκόκκινο τραπεζομάντιλο του πικ νικ. Εδώ μέσα κουρνιάζουν φρεσκοψημένα κρουασάν, ζουμπουρλά ντόνατς, muffins, ένα υπέροχο ψωμί, μαζί και μαρμελάδες πραγματικά σπιτικές – χθες μόλις τις έφτιαξε η Κωνσταντίνα.
Αλλά όλο αυτό το μοσχομυριστό υπερθέαμα, που μοιάζει με πρωινό ακριβού ξενοδοχείου, είναι μόλις η αρχή. Η Κωνσταντίνα έχει συνθέσει ένα μενού- built up. Δηλαδή, εκτός από όλα τα πιάτα που ονειρεύεσαι για το πρωινό ή το brunch σου, υπάρχει επίσης μία λίστα με sides για να «χτίσεις» εσύ το πρωινό σου ακριβώς όπως το θες. Για παράδειγμα, επιλέγεις τον τρόπο που επιθυμείς να μαγειρευτούν τα αυγά σου (τηγανιτά, ποσέ, βραστά, ομελέτα ή scrambled), ύστερα διαλέγεις με τι θες να τα συνοδέψεις: μπέικον, καπνιστό σολομό, κρέμα αβοκάντο, ντοματίνια και ελιές, καπνιστό ζαμπόν, καπνιστή γαλοπούλα, σπαράγγια ή γραβιέρα;
Ωστόσο, η Κωνσταντίνα είναι περισσότερο περήφανη για τη σος Hollandaise της με την οποία περιλούζει τα αυγά Benedict. Εννοείται ότι τη φτιάχνει μόνη της (όπως σχεδόν τα πάντα στο μενού, από το βουτυρένιο brioche μέχρι τις μαρμελάδες), αλλά όπως μου εξηγεί αυτό δεν είναι το μοναδικό μυστικό. Για τη δημιουργία της χρησιμοποιεί σιφόν, κάτι που διατηρεί τη σύσταση της Hollandaise απολύτως τέλεια κάθε φορά.
Για τους (ακόμη) πιο πεινασμένους, υπάρχουν κι άλλα θαυμαστά: βουνά από χειροποίητα pancakes (με βούτυρο κλαριφιέ και βανίλια Μαδαγασκάρης παρακαλώ), μίνι burgers και sandwiches, power bowl, αλλά και ένα Buddha bowl με κοτόπουλο (ή tofu στη vegan εκδοχή του), κινόα, ντομάτα, αβοκάντο και ρεβίθια. Όρεξη να ‘χεις…
Όλα αυτά τα βρίσκεις καθημερινά 10.00 με 14.00, όμως από τις 12.00 ήδη τρέχει και ο κατάλογος του φαγητού. «Η ιδέα είναι ένα μεσογειακό gastrobar με sharing φιλοσοφία», λέει ο Γιώργος και συνεχίζει: «Θέλουμε ο κόσμος να δοκιμάζει διάφορες γεύσεις, ελληνικές ως επί το πλείστον, βάζοντας τα πιάτα στη μέση του τραπεζιού». Έλα, λοιπόν, με φίλους και μοιραστείτε το αρνάκι που σιγοψήνεται στον φούρνο για 24 ώρες πριν σερβιριστεί με πουρέ πατάτας, την ποικιλία με τα πεντάφρεσκα θαλασσινά ημέρας («ό,τι έχω στην κουζίνα, κολύμπαγε χθες το βράδυ, να ξέρεις!», τονίζει η Κωνσταντίνα), τους λαχανοντολμάδες μπακαλιάρου (!) με αυγολέμονο, αλλά και τα «Θρακιώτικα» αυγά με καβουρμά και τραγανή πατάτα. Τσουγκρίζεις με επιλεγμένες ετικέτες (αλλά και εξαιρετικό χύμα) από τους αμπελώνες της Ελλάδας, φίνα ελληνικά αποστάγματα, δροσερές μπίρες ή κάποιο ωραίο cocktail. Είναι ωραία η ζωή σε αυτή τη φιλόξενη αυλή…
Ναυάρχου Αποστόλη 16, Ψυρρή, 210 3236120, Fb: MINIBAR, Instagram: @minibar_psiri, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-01.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Σε έναν κόσμο όπου όλα γίνονται γρήγορα και έτοιμα, εδώ πολλά πράγματα γίνονται από την αρχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.