Το καλοκαίρι θέλει δροσιές και φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Ox: Η ελληνική παράδοση στην ταβέρνα του σήµερα

Εκεί που µια πληθωρική ψησταριά συναντά ένα καλό εστιατόριο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
OX: Η ελληνική παράδοση στην ταβέρνα του σήµερα
OX: Η ελληνική παράδοση στην ταβέρνα του σήµερα
OX: Η ελληνική παράδοση στην ταβέρνα του σήµερα
  • Χατζηγιάννη Μέξη 9
  • 210 7107070
  • Ox
  • Ox

OX: Μια σύγχρονη ταβέρνα στη Μιχαλακοπούλου

Τα φιλετάκια προβατίνας τσιτσιρίζουν στη σχάρα, ο στρουµπουλός τζιγεροσαρµάς µόλις βγήκε από τον φούρνο, στη σούβλα σιγοψήνεται το κοκορέτσι. Θα µπορούσες να είσαι σε ταβέρνα οποιουδήποτε απόµερου (και µερακλίδικου) ελληνικού χωριού, κι όµως όχι. Βρίσκεσαι στην καρδιά της Αθήνας, η πάντα ζωντανή Μιχαλακοπούλου εκεί έξω το επιβεβαιώνει. Το Ox άνοιξε, έφερε τα πάνω κάτω και πολύ µας άρεσε.

Με αρχηγό στην κουζίνα τον πολυβραβευµένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, το Ox προσφέρει όλα αυτά που συναντάµε στις παραδοσιακές ταβέρνες ανά την Ελλάδα, όχι διαφορετικά, µα σε µια πολύ πιο προσεγµένη και σύγχρονη εκτέλεση. Θα λέγαµε από τη µία ότι είναι µια πληθωρική ψησταριά, και από την άλλη ένα καλό εστιατόριο – γιατί δεν γίνεται να παραλείψουµε την κοµψή σάλα, αλλά ούτε και τους πανέµορφους υπερσύγχρονους ξυλόφουρνους στο βάθος.

Με θέα τις φλόγες της ανοιχτής κουζίνας, έκπληκτος θα διαπιστώσεις πως το µενού του Ox έχει τα πιο τέλεια παιδάκια γάλακτος, κοκορέτσι ασυναγώνιστο, λουκάνικα σπιτικά που φτιάχνονται εδώ και µοσχοβολούν. Χώρια τα ζουµερά t-bone και οι σπαλοµπριζόλες από ελληνικές µοσχίδες που ψήνονται στα κάρβουνα ή τα κοντοσούβλια που περιστρέφονται στις σούβλες. Δίπλα σε αυτά, κι άλλα αθάνατα: τζατζίκι µε τα όλα του, µαϊντανοσαλάτα µε σκορδάκι, κολοκυθάκια εξαίσια τηγανισµένα, τυροκαυτερή, όλα τους υπέροχα. Κι αν τίποτα από αυτά δεν σε συγκινεί, αποκλείεται να µην υποκύψεις στα µαγειρευτά και τις πίτες της φοβερής µαγείρισσας Μάρως Διακάτου: µοσχαράκι µε χυλοπίτες, γιουβέτσι µελωµένο, αρνάκι στον φούρνο µε πατάτες (σκέτο λουκούµι!) και ένα χοιρινό πρασοσέλινο που λιώνει στο στόµα…

Όπως ίσως διαπιστώνεις, όλα τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας που αγαπήσαµε είναι εδώ. Απλώς µαγειρεύονται µε τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες που µπορούν να βρεθούν από χέρια έµπειρα, και ύστερα σερβίρονται σε ένα περιβάλλον από το οποίο δεν θες να φύγεις – ειδικά αν κάτσεις στην υπέροχη, δροσερή βεράντα βλέποντας το Χίλτον που ορθώνεται µπροστά σου και την κίνηση της Μιχαλακοπούλου πίνοντας κάποιο από τα πολλά ωραία κρασιά, τις ψαγµένες µπίρες και τα φίνα αποστάγµατα που προσφέρει η πλούσια κάβα.

  • Χατζηγιάννη Μέξη 9
  • 210 7107070
  • Ox
  • Ox

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου