Atole: Από την Οαχάκα στο κέντρο της Αθήνας
Ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την έννοια του μεξικάνικου εστιατορίου
Στο Atole θα δοκιμάσεις αυθεντικές μεξικάνικες συνταγές.
Το Atole ήρθε για να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την έννοια του μεξικάνικου εστιατορίου. Μόλις περάσεις το κατώφλι, το ενδιαφέρον θα σου κεντρίσει ο τεράστιος εμβληματικός πίνακας τριών μέτρων του εικαστικού Δημήτρη Ντόκου με τα αζτέκικα στοιχεία εμπνευσμένα από τα spiritual animals. Ο ξυλόφουρνος, που επίσης σίγουρα θα κερδίσει την προσοχή σου, είναι μια ειδική κατασκευή που ενσωματώνεται αρμονικά στον χώρο. Θα αισθανθείς αμέσως χαλαρά και οικεία μέσα σε ένα όμορφο περιβάλλον όπου κυριαρχεί η μινιμαλιστική αισθητική σε συνδυασμό με τα γήινα στοιχεία.
Το Atole προσέχει κάθε λεπτομέρεια και εισάγει το καλαμπόκι, το αλεύρι με το οποίο ζυμώνονται οι τορτίγιες, μέχρι και το τσίλι από μικρούς παραγωγούς του Μεξικού. Από την άλλη, ο σεφ Δημήτρης Αφεντάκης που επιμελείται το εποχιακό μενού, το οποίο αλλάζει 4-5 φορές τον χρόνο, συνδυάζει πολλά ελληνικά φρέσκα προϊόντα με αυθεντικές μεξικάνικες συνταγές. Πιάτα όπως η crispy Tostada με φρέσκια γαρίδα, φινόκιο, rhubarb και αποξηραμένο φύκι, το Pork Belly Torta, παραδοσιακό mexican street food sandwich, ο μπακαλιάρος με Silik Pak, αρχαία συνταγή με βάση τον κολοκυθόσπορο και μυρωδικά και το Aguachile με μπακαλιάρο (το ceviche του Μεξικού) είναι μερικές από τις προτάσεις που σε βάζουν με τη μία στη μεξικάνικη γαστρονομική κουλτούρα.
Ο οινοχόος Στέλιος Αναστασίου θα σε ξεναγήσει σε κρασιά από όλο τον κόσμο, σπάνιες ετικέτες premium Tequilas και Mezcals, και συναρπαστικά cocktails.
Μια επίσκεψη στο Atole είναι αρκετή για να σου δείξει ότι το Μεξικό είναι πολλά περισσότερα από τα φολκλόρ σομπρέρο, τις σημαιούλες και τα tex mex tacos που βρίσκεις παντού.