Το καλοκαίρι θέλει δροσιές και φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Cupola: Μία αληθινή Ιταλία στο Παγκράτι

Μην παραλείψεις µε τίποτα το tiramisu τους με mascarpone, marsala και κακάο για το τέλειο κλείσιµο σε ένα τέλειο γεύµα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cupola: Μία αληθινή Ιταλία στο Παγκράτι
Cupola: Μία αληθινή Ιταλία στο Παγκράτι
Cupola: Μία αληθινή Ιταλία στο Παγκράτι
Cupola: Μία αληθινή Ιταλία στο Παγκράτι
Cupola: Μία αληθινή Ιταλία στο Παγκράτι
Cupola: Μία αληθινή Ιταλία στο Παγκράτι

Cupola: Το πιο νόστιμο ιταλικό στο Παγκράτι

Στο πιάτο µπροστά σου βρίσκεται ένα µικρό βουνό αχνιστών ζυµαρικών. Μικρά κοµµάτια καπνιστής pancetta ξεπροβάλλουν από την πλούσια παχύρρευστη σάλτσα που έγινε µε κρόκο αυγού και αυθεντικό πεκορίνο. Στριφογυρίζεις το πιρούνι στο spaghetti, στην πρώτη µπουκιά κλείνεις αυθόρµητα τα µάτια. Είναι αυτή η καλύτερη carbonara που έχεις φάει στη ζωή σου; Είναι. Αλλά δεν είναι η µοναδική µακαρονάδα που θα σε κάνει να επιστρέψεις στο Cupola.

Η ιταλική τραττορία της οδού Ευφορίωνος είναι µία µικρή Ιταλία µέσα στο Παγκράτι. Στην ανοιχτή κουζίνα της µαγειρεύει συνταγές της ιταλικής παράδοσης, και το κάνει µε έναν τρόπο που δεν ξεχνά η γευστική σου µνήµη. Κάθε µακαρονάδα που θα δοκιµάσεις (ειδικά αυτές µε τα φρέσκα ζυµαρικά…) θα στριφογυρίζει για καιρό στο µυαλό σου, έτσι που πριν περάσουν πολλές µέρες θα την αναζητήσεις ξανά. Το ίδιο συµβαίνει και µε την ακαταµάχητη πίτσα, τη βέρα Ναπολιτάνα. Το ζυµάρι της ωριµάζει για 72 ώρες, ύστερα «στολίζεται» µε τα πιο εκλεκτά υλικά και ψήνεται επιτόπου. Σε εσένα φτάνει καυτή, µε όλη την πληθωρικότητα των αρωµάτων της, πώς γίνεται να της αντισταθείς; Προτείνουµε την Pizza Margherita Bufala, µε σάλτσα ντοµάτας San Marzano, αρωµατικό βασιλικό και κρεµώδη Mozzarella di bufala. Δοκιµάζοντάς την καταλαβαίνεις πόση σηµασία έχει δοθεί στην πρώτη ύλη, το Α και το Ω κάθε αυθεντικά ιταλικής πίτσας.

Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείπει ούτε το Vitello Tonnato, ακόµη ένα εµβληµατικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, που εδώ γίνεται µε νουά µόσχου, σάλτσα tonnata, ραπανάκι, παστό λεµόνι και κάπαρη. Τα Arancini Bolognese είναι µία ευχάριστη, πρωτότυπη έκπληξη – χρυσαφένιες κροκέτες από risotto µε µοσχαρίσιο κιµά Bolognese που έρχονται πάνω σε γενναιόδωρη κρέµα παρµεζάνας. Στο τέλος, µην παραλείψεις µε τίποτα το tiramisu. Με mascarpone, marsala και κακάο είναι το τέλειο κλείσιµο σε ένα τέλειο γεύµα. Το οποίο γεύµα σίγουρα απογειώνεται, αν το συνοδεύσεις µε κάποια ετικέτα του ελληνικού ή του ιταλικού αµπελώνα – στην ενηµερωµένη wine list θα ανακαλύψεις πάνω από 100, πολλές από αυτές και σε ποτήρι. Κάπως έτσι ολοκληρώνεται το γευστικό ταξίδι σου στην Ιταλία. Μέχρι να αρχίσει πάλι από την αρχή… Arrivederci!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου