17 resto που μας ταξιδεύουν με τις γεύσεις τους σε όλο τον κόσμο

Napolitivo: Ζήσε τη δική σου dolce vita στη Μαρίνα Φλοίσβου

Υπέροχο γευστικό ταξίδι στην κουλτούρα και τις αγαπημένες γεύσεις της Νότιας Ιταλίας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Napolitivo για ναπολιτάνικη pizza η οποία ξεχωρίζει

Βρισκόμαστε μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, στο γαλήνιο και καλοκαιρινό σκηνικό της Μαρίνας Φλοίσβου. Το Napolitivo, εμπνευσμένο από την κουλτούρα και τις αγαπημένες γεύσεις της Νότιας Ιταλίας, εμφανώς επηρεασμένο (και λόγω ονόματος) από τη Νάπολη, είναι το μέρος όπου θα απολαύσεις τη δική σου «dolce vita»!

Καθώς μπαίνεις στον χώρο, αισθάνεσαι τη μυρωδιά της φρεσκοψημένης ναπολιτάνικης pizza η οποία ξεχωρίζει χάρη στην ελαφριά ζύμη της που ωριμάζει για 12-24 ώρες προτού ψηθεί στους 480°C στον ξυλόφουρνο. Η μυρωδιά αυτή σε προετοιμάζει για το υπέροχο γευστικό ταξίδι που θα ακολουθήσει. Στο Napolitivo ξεκινάς το γεύμα σου με μια ποικιλία επιλεγμένων τυριών και αλλαντικών και, φυσικά, με μια φρέσκια focaccia ή μια τραγανή bruschetta. Σίγουρα θα ακολουθήσει μια pizza Bufala Caprese με φρέσκια μοτσαρέλα, ντοματίνια και χειροποίητη σάλτσα pestο, αλλά και για τους λάτρεις των bianca, μια «πληθωρική» pizza Tartufata με κρέμα μαύρης τρούφας, μανιτάρια, καπνιστή πανσέτα και πεκορίνο. Φυσικά, μια δροσιστική σαλάτα Panzanella είναι ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει το «κυρίως» σου. Και επειδή το καλοκαίρι ήρθε για να μείνει, δεν μπορούσε να λείπει από το… χέρι σου ένα δροσιστικό spritz! Το «ρομαντικό» Amalfi sunset Spritz προτείνεται, μεταξύ άλλων, για τους λάτρεις του «γλυκού», ενώ το Passion Fruit Spritz είναι μια ιδιαίτερα φρουτένια και καλοκαιρινή επιλογή που θα λατρέψεις.

Το Napolitivo έχει φροντίσει να κάνει τις καλοκαιρινές σου βραδιές ξεχωριστές, καθώς διοργανώνει wine tastings καθ' όλη τη διάρκεια του Ιουνίου. Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα ποικιλίες από κάθε γωνιά της Ιταλίας, οι οποίες θα συνοδεύονται από μοναδικές, ιταλικές γεύσεις κατευθείαν από τη «ναπολιτάνικη» κουζίνα του εστιατορίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου