12 στέκια που ανεβάζουν το street food σε άλλο επίπεδο

Juicy Grill Athens: Το µπεργκεράδικο που έγραψε ιστορία και συνεχίζει ακάθεκτο

Τι είναι αυτό που κάνει αυτό το burger τόσο µα τόσο µοναδικό;

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Juicy Grill, στο κέντρο της Αθήνας και στον Χολαργό, για ακαταμάχητο burger

2011. Ένα µικρό µπεργκεράδικο ανοίγει τις πόρτες του στα στενά του Χολαργού. Tα social media δεν έχουν ακόµα αναπτυχθεί, το νέο µεταδίδεται από στόµα σε στόµα. Λένε ότι κανένας άλλος δεν φτιάχνει τέτοιο burger. Δεν είναι τυχαίο. Ο Δηµοσθένης Κουβαράκης, ο άνθρωπος που άνοιξε το Juicy Grill, µεγάλωσε µέσα στο κρεοπωλείο της οικογένειάς του, στην κεντρική αγορά του Πειραιά. Όταν έφυγε για την Αµερική, ήξερε ήδη από καλό κρέας, αλλά την τέχνη του burger την έµαθε εκεί, στη χώρα όπου αυτό γεννήθηκε. Έτσι, όταν επέστρεψε στην Αθήνα και άνοιξε το Juicy Grill, η επιτυχία ήταν µάλλον µονόδροµος. Και ήταν τόσο µεγάλη που λίγα χρόνια αργότερα ο Δηµοσθένης αναγκάστηκε να µεταφέρει το Juicy Grill σε µεγαλύτερο χώρο, για να µπορέσει να εξυπηρετήσει όλη αυτή τη ζήτηση. Όσοι είστε ορκισµένοι θαµώνες ίσως θυµάστε τις τεράστιες ουρές των πρώτων χρόνων. Όλοι θέλαµε να δοκιµάσουµε αυτό το burger. Ακόµη θέλουµε.

Το 2021, όταν το δεύτερο Juicy Grill άνοιξε στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, άλλος χαµός. Επιτέλους, το αγαπηµένο µας burger ήρθε στο κέντρο! Όµως, τι είναι αυτό που κάνει αυτό το burger τόσο µα τόσο µοναδικό; Πρώτα από όλα η ποιότητα των πρώτων υλών, από εδώ ξεκινούν τα πάντα: φρέσκος µοσχαρίσιος κιµάς, φρέσκα λαχανικά, χειροποίητες σάλτσες και µαρινάδες, φρέσκες πατάτες που κόβονται στο χέρι και τηγανίζονται επιτόπου. Ύστερα είναι και αυτοί οι ακαταµάχητοι συνδυασµοί. Στον κατάλογο θα βρεις περισσότερα από 20 burgers (τα οποία εννοείται πως φτιάχνονται όλα εδώ από το µηδέν), χώρια τα λαχταριστά ορεκτικά, τις ασυνήθιστες σαλάτες, αλλά και τις ιδιαίτερες κοπές κρεάτων.

Τι να δοκιµάσεις; Κυριολεκτικά όλον τον κατάλογο! Εκτός από την πληθώρα επιλογών που θα βρεις στο µενού, να ξέρεις ότι υπάρχει µεγάλη ευελιξία σε τροποποιήσεις και αλλαγές, έτσι που µπορείς να φέρεις τα πάντα ακριβώς στα γούστα σου. Πάντως, τα burgers που χρωστάει στον εαυτό του κάθε µπεργκερολάτρης είναι το Coachela (µε τηγανητό φιλέτο κοτόπουλο, παναρισµένο σε panko, καπνιστό provolone, καπνιστή πανσέτα, µαρούλι, ντοµάτα, housemade fried potato chips και secret sauce), το Truffle Smash (µε δύο smash µπιφτέκια, τυρί raclette, διπλό bacon, iceberg, ντοµάτα, housemade fried onion strings και black truffle mayo), το Green Joe (µε τηγανητό φιλέτο κοτόπουλο παναρισµένο σε panko, flakes παρµεζάνας, καπνιστή πανσέτα, ντοµάτα, ρόκα και pesto mayo), οπωσδήποτε το Ari Gold (µε µοσχαρίσιο µπιφτέκι, σοταρισµένα µανιτάρια, καραµελωµένα κρεµµύδια, iceberg, ντοµάτα, κατσικίσιο τυρί και rosemary aioli mayo).

Όλα αυτά τα απολαµβάνεις στον όµορφο χώρο του Juicy Grill, µε την ανοιχτή κουζίνα σε πρώτο πλάνο για να µπορείς να παρακολουθείς κάθε στάδιο της παραγγελίας σου. Και κάτι τελευταίο: να θυµάσαι ότι οι µερίδες είναι (πολύυυυ!) χορταστικές, οπότε έλα πεινασµένος… 

Ήξερες ότι... Το Juicy Grill έχει ανοίξει από το 2018 και στον Λίβανο έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις, ενώ σύντοµα θα λειτουργήσει και στο Μπαχρέιν.

INFO

Παλαιών Πατρών Γερµανού 7, Αθήνα, 2103238689
Περικλέους 37, Χολαργός, 215 5203201
www.juicygrill.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου