12 στέκια που ανεβάζουν το street food σε άλλο επίπεδο

Big Nick: Street Food επιπέδου υψηλής γαστρονοµίας

Απλώς πρέπει να το δοκιμάσεις!

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Big Nick: το φοβερό μπεργκεράδικο της Λ. Βουλιαγμένης

Τι να πούµε για τα smashed του Big Nick που τα βρίσκουµε στη Λεωφόρο Βουλιαγµένης, απέναντι από το µετρό Άγιος Ιωάννης και έχουν ήδη το δικό τους φανατικό κοινό… Ο χώρος µας κάνει να νιώθουµε οικεία και χαλαρά, µε έντονο το στοιχείο του ξύλου και του πράσινου από τα φυτά, όσο περιµένουµε να έρθει η σειρά µας σιγοµουρµουρίζουµε ρίµες από τη ραπ που παίζει δυνατά, ενώ το συµπαθέστατο και cool προσωπικό µάς λύνει τις όποιες απορίες. Μαθαίνουµε λοιπόν ότι οι τρούφες έρχονται από τη Νάουσα και οι πανσέτες είναι από τις Σέρρες! Το Black Angus είναι prime USA ξηρής ωρίµανσης, που κόβεται in house. Αρχίζουµε να καταλαβαίνουµε ότι δεν πρόκειται για mainstream µπεργκεράδικο και ότι η δουλειά γίνεται µε πλάνο, σοβαρή µελέτη και έµφαση στην άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης.

Ο Νικόλας και ο Διονύσης, τα δύο αδέρφια πίσω από το Big Nick, προέρχονται από οικογένεια εστιατόρων µε δραστηριότητα στη Ζάκυνθο. Αυτό εξηγεί πολλά! Όµως, αυτό που εν τέλει µας κερδίζει όλους είναι η γευστική τους δοκιµή. Το double smoker SumŌkā, µε διπλό smashed Black Angus λιωµένο αµερικανικό τυρί –εισαγωγής παρακαλώ–, χειροποίητη BBQ sauce καπνισµένη στο καπνιστήριό τους, πίκλες και αργοµαγειρέµενη καραµελωµένη σε σόγια πανσέτα, είναι ένας απίστευτα ισορροπηµένος συνδυασµός. Το double cheese, επίσης µε διπλό smashed, ντοµάτα, τραγανό iceberg, πίκλες, american cheese και γλυκά ανοιξιάτικα κρεµµύδια, είναι απλό, αλλά τόσο πλούσιο γευστικά. Το spicy soy jalapeno µας κέρδισε από την πρώτη µπουκιά, µε διπλό smashed επίσης, πράσινη κέτσαπ από τοµατίγιος, αβοκάντο, χαλαπένιος µαριναρισµένα σε σόγια, american cheese και ελληνικό µπέικον. Δεν θέλουµε να πούµε άλλα, πρέπει να δοκιµάσεις!