Τα εστιατόρια που αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα

Tavernier: Ελληνικές γεύσεις και µυρωδιές στο σπίτι µε την ωραία αυλή

H οικογένεια Κωνσταντόπουλου μαγειρεύει όλα εκείνα που λατρεύουμε να τρώμε

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Tavernier
Tavernier
Tavernier
Tavernier

Στο Tavernier, στη Νέα Κηφισιά, για πραγματικά σπιτικό φαγητό

Στην οδό Ελπίδος 24 στη Νέα Κηφισιά βρίσκεται το Tavernier, ένα ελληνικό εστιατόριο που µπορεί να ικανοποιήσει την αισθητική και τις γευστικές σου αναζητήσεις. Το περιβάλλον φιλόξενο και σε κάνει να νιώθεις σαν να τρως στο σπίτι σου ή, για τώρα το καλοκαίρι, στην αυλή του σπιτιού σου. Η πλακόστρωτη αυλή, στο πίσω µέρος της κηφισιώτικης κατοικίας είναι γεµάτη πράσινο, µε βασιλικούς και ορτανσίες και είναι ιδανική για καλοκαιρινά τραπέζια, φροντισµένη και όµορφη από την οικογένεια Κωνσταντόπουλου.

Το µενού έχει όλες εκείνες τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που αγαπάς, µε υλικά εξαιρετικής ποιότητας. Το γεύµα θα ανοίξει ίσως η πιο «δυνατή», πλούσια, χρωµατιστή και γευστική χωριάτικη σαλάτα που έχεις φάει. Θυµήσου να δοκιµάσεις τους κρεµµυδοντολµάδες, το outsider που δεν ήξερες πως θα το λατρέψεις τόσο. Οι κεφτέδες, αρωµατικοί, θυµίζουν αυτούς της γιαγιάς σου, οι µελιτζάνες και τα γεµιστά του ξυλόφουρνου φέρνουν αναµνήσεις από σπιτικό τραπέζι. Τα Σαββατοκύριακα (ή και τις καθηµερινές, κατόπιν παραγγελίας) θα φας καλοµαγειρεµένο αρνάκι και γουρουνόπουλο, και άλλα απίθανα φαγητά φερµένα από την πλούσια παράδοση του τόπου µας, από τον εντυπωσιακό και επιβλητικό χτιστό ξυλόφουρνο που δεσπόζει στον χώρο της αυλής. Από τις καλύτερες επιλογές είναι και τα κοκκινιστά µοσχαρίσια µάγουλα µε χυλοπίτες.

Μυστικό της επιτυχίας του Tavernier είναι τα φρέσκα υλικά και η φιλοσοφία του αυθεντικού σπιτικού µαγειρευτού. Λένε πως από τα πιο απλά πιάτα καταλαβαίνεις και την ποιότητα του γεύµατος που θα ακολουθήσει.

Παραδοσιακές γεύσεις και καλό κρασί είναι υπεραρκετά για να κλείσει η εµπειρία στη σπιτική µαγειρική γωνιά της Νέας Κηφισιάς. Η ίδια οικογένεια που σε φιλοξενεί, σε καλωσορίζει, σου µαγειρεύει, σε σερβίρει, η ίδια και σε αποχαιρετά µε ένα χαµόγελο που σίγουρα σε κάνει να θες να ξαναπάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου