Τα εστιατόρια που αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα

Άμα Λάχει: Η πιο όμορφη αυλή των Εξαρχείων

Πας μια φορά και αποζητάς γρήγορα να επιστρέψεις

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άμα Λάχει
Άμα Λάχει
Άμα Λάχει
Άμα Λάχει

Στο Άμα Λάχει για πεντανόστιμες προτάσεις παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη και ανανεωμένη οπτική

Αναζητάτε τον πιο καλοκαιρινό προορισμό στην καρδιά της Αθήνας; Το γαστροστέκι Άμα Λάχει 10 χρόνια τώρα έχει μεγάλο και φανατικό κοινό και σας περιμένει στα Εξάρχεια, στην περίφημη καταπράσινη αυλή του, με πεντανόστιμες προτάσεις παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη και ανανεωμένη οπτική.

Σε αυτόν τον όμορφο χώρο που τη δεκαετία του ’60 ήταν προαύλιο δημοτικού σχολείου –κάπου το μάτι σας θα πέσει στις παλιές βρύσες που έπιναν νερό οι μικροί μαθητές–, θα απολαύσετε νοστιμιές άνετα και δροσερά, ανάμεσα σε φουντωτές βουκαμβίλιες και τιτιβίσματα πουλιών από τα πολλά δέντρα.

Οι δημιουργίες της κουζίνας είναι να γλείφεις τα δάχτυλά σου, όλες τους εξάλλου έχουν ως βάση εποχιακές πρώτες ύλες που προμηθεύονται από εκλεκτούς παραγωγούς της Ελλάδας.

Από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, καθημερινά και Σαββατοκύριακο, το Άμα Λάχει σερβίρει και φανταστικό brunch με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Απολαύστε γαλατόπιτα που λιώνει στο στόμα, αφράτες τηγανίτες με πετιμέζι, καγιανά γεμάτο αρώματα και παραδοσιακή λαδένια. Όλα τους πολύ γευστικά και σπιτικά, όπως άλλωστε και τα πιάτα που θα απολαύσετε αργότερα.

Δοκιμάστε τα βαθιάς νοστιμιάς σκιουφιχτά Κρήτης, περιχυμένα με κρέμα γραβιέρας και φρέσκα μανιτάρια, αρωματισμένα με φρέσκο θυμάρι, και αφεθείτε σε μια έκρηξη γεύσεων. Γευτείτε βελούδινη φάβα «Παντρεμένη» με μαρμελάδα λεμόνι και ξηρούς καρπούς και βάλτε οπωσδήποτε στη μέση του τραπεζιού τους αφράτους λουκουμάδες φέτας με μαύρο και άσπρο σουσάμι, συνοδευόμενους από αρωματική σάλτσα μελιού που ισορροπεί γλυκύτητα και αλμύρα με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Για όσους αγαπούν το κρέας, τα ζουμερά ανάμεικτα μπιφτέκια με κιμά χοίρου και μόσχου σερβίρονται με οφτές πατάτες, τραγανές εξωτερικά και αφράτες εσωτερικά, και συνοδεύονται από λαδολέμονο που δίνει μοναδική δροσιά και φρεσκάδα σε κάθε μπουκιά.

Τα επιδόρπια είναι κι αυτά χειροποίητα και ξεχωρίζουν για την ισορροπημένη γεύση τους. Δοκιμάστε θεϊκή λεμονόπιτα με σοκολάτα ναμελάκα, που συνδυάζει την οξύτητα του λεμονιού με τη βελούδινη γλύκα της σοκολάτας, ή παραδοσιακό μωσαϊκό, που ξυπνάει γλυκές αναμνήσεις παιδικής ηλικίας.

Όμορφο, παρεΐστικο, νόστιμο, με πολύ φιλικές τιμές και με την ανέλπιστη για το κέντρο της Αθήνας υπέροχη αυλή του, στο Άμα Λάχει πας μια φορά και αποζητάς γρήγορα να επιστρέψεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου