Το καλοκαίρι θέλει δροσιές και φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Αστακός: Σύγχρονη ψαροφαγία με έμπνευση από το παρελθόν

Ο Consultant chef Άγγελος Μπακόπουλος και ο head chef Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν με μότο τους το “hook to fork”

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστακός
Αστακός
Αστακός
Αστακός

Ο Αστακός στη Γλυφάδα σερβίρει σύγχρονη ψαροφαγία με έμπνευση από το παρελθόν

Μπροστά ακριβώς στη θάλασσα και πλάι στο γραφικό λιμανάκι με τα ψαροκάικα απλώνει τα τραπέζια του το νέο και εξαιρετικό ψαροεστιατόριο της Γλυφάδας. Το ντεκόρ, με ψάθες, λινάτσες, παλιό, νοσταλγικό χαλίκι της ψαροταβέρνας των παιδικών μας χρόνων, δημιουργεί ένα πανέμορφο, κομψό χώρο που σε αγκαλιάζει αμέσως. Σε περίοπτη θέση η ανοιχτή σύγχρονη κουζίνα με το εντυπωσιακό τζάκι, που στις φωτιές του ετοιμάζονται όλες οι επιλογές «της ώρας». Ο Consultant chef Άγγελος Μπακόπουλος και ο head chef Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν με μότο τους το “hook to fork”, ανασύροντας μαζί και έννοιες όπως γνησιότητα, ειλικρίνεια, απλότητα, μοίρασμα, ελληνικότητα. Ό,τι δοκιμάσει κανείς εδώ, από τη σαλάτα της τράτας, την οστρακομακαρονάδα και την αθερινόπιτα μέχρι τα πεντάφρεσκα ψάρια είναι ένα… μακροβούτι στις ελληνικές θάλασσες!  Θα ξεκινήσεις με τη μεγαλύτερη συλλογή ελληνικών μεζέδων που έχεις ποτέ δει, με πεντάφρεσκα όστρακα, υπέροχη ταραμοσαλάτα και απίστευτα νόστιμο χταποδάκι, θα συνεχίσεις με σπιτική λακέρδα που εδώ φτιάχνεται βουτυράτη και ολόγλυκια. Εξαίρετη και η ψαρόσουπα, μελωμένη, με έντονη νοστιμιά και φρεσκάδα ψαρίσια. Το φρέσκο ψάρι που θα διαλέξεις θα το γευτείς μαεστρικά ψημένο, όπως του αξίζει, αλλά και σε μαγειρευτές εκδοχές όπως μουσακάς γαρίδας, φιλέτο φρέσκου τόνου με τραχανά, σκορπίνα μπουρδέτο, χταπόδι στιφάδο. Η κάβα διαθέτει πολλές και καλές ελληνικές ετικέτες κρασιών και συμπληρώνει με πάνω από 40 ετικέτες ελληνικών αποσταγμάτων που αποζητούν τον μεζέ τους. Τα γλυκά –αδυναμία μας η «καμένη» γαλατόπιτα με σιρόπι περγαμόντο και παγωτό καϊμάκι–, ολοκληρώνουν ταιριαστά την άφθαστη ψαροφαγία. Η γεύση στον Αστακό σε ταξιδεύει στα παλιά ελληνικά καλοκαίρια, στα ξύλινα τραπεζάκια πάνω στο κύμα, σ’ αυτή τη γεύση την ελληνική που μπορεί και να μη χαθεί ποτέ αν τη μαγειρέψεις με σεβασμό και αγάπη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου