17 resto που μας ταξιδεύουν με τις γεύσεις τους σε όλο τον κόσμο

Casareccio Trattoria Pizzeria: Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και σπιτικό φαγητό σαν να βρίσκεσαι στην Ιταλία

Χειροποίητη pasta και πίτσα, εκπληκτικά risotti!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Casareccio Trattoria Pizzeria
Casareccio Trattoria Pizzeria
Casareccio Trattoria Pizzeria
Casareccio Trattoria Pizzeria
Casareccio Trattoria Pizzeria

Casareccio Trattoria Pizzeria: η αυθεντική ιταλική trattoria του Χολαργού

Casareccio στα ιταλικά σηµαίνει «σπιτικό». Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η τρατορία στον Χολαργό θυµίζει ταβέρνα µε σπιτικό φαγητό κάπου στην Ιταλία. Η αισθητική του χώρου µε τις µεγάλες τζαµαρίες, τα καρό τραπεζοµάντηλα, τα ζεστά χρώµατα στους τοίχους και τα ξύλινα διακοσµητικά, όλα εξασφαλίζουν ότι θα απολαύσεις το γεύµα σου που έχει την υπογραφή του σεφ Σωτήρη Μπούτσικου µέσα σε ατµόσφαιρα σπιτικής θαλπωρής.

Η πίτσα φτιάχνεται µε µεράκι και χειροποίητη ζύµη που ψήνεται στον ξυλόφουρνο για να σερβιριστεί όσο λαχταριστή την έχεις ονειρευτεί. Η Ταρτούφο µε σάλτσα µανιταριών, κρέµα γάλακτος, µοτσαρέλα, µανιτάρια και λάδι τρούφας είναι µία από εκείνες που το φανατικό κοινό έχει ψηλά στη λίστα των προτιµήσεών του. Η Casareccio –η signature εκδοχή της σπέσιαλ πίτσας– µε σάλτσα ντοµάτας, µοτσαρέλα, ζαµπόν, µπέικον, µανιτάρια και πιπεριά, είναι επίσης best seller συνδυασµός.

Η pasta είναι και αυτή χειροποίητη και κανείς δεν µπορεί να αντισταθεί σε µία αυθεντική καρµπονάρα µε σπαγγέτι, βιολογικό αυγό, πανσέτα και πεκορίνο ή σε µια cacio e pepe µε πεκορίνο και κρέµα παρµεζάνας, φυστίκι Αιγίνης, ξύσµα λεµονιού και φασκόµηλο. Και στα ριζότι όµως το Casareccio κάνει θαύµατα! Το βουτυρένιο Milanese µε γαρίδες και σαφράν έχει τη δική του βαθιά νοστιµιά. Για να µπεις όµως στα άδυτα της ιταλικής παραδοσιακής κουζίνας προτείνουµε να ξεκινήσεις µε τα ορεκτικά, δικά µας αγαπηµένα είναι τα περίφηµα Arancini, ένα, ας πούµε, «ριζότο» σε κροκέτα, που εδώ το σερβίρουν µαζί µε ραγού άγριων µανιταριών.

Extra info: Όλα αυτά τα ωραία θα συνοδεύσεις µε εκλεκτές ετικέτες κρασιών από την πολύ καλά ενηµερωµένη λίστα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου