- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Casserole: Οι συνταγές του Cucina Caruso βρήκαν το σπίτι τους
Σύγχρονη αστική µαγειρική από τον Δηµήτρη Παπαζυµούρη
Ο δηµιουργός του Cucina Caruso μαγειρεύει τις δημοφιλείς συνταγές του στο Casserole με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε και σπίτι του
Αν αγαπάς τη γαστρονοµία, τότε σίγουρα κάποια στιγµή της ζωής σου θα έχεις βρεθεί µπροστά σε ένα κείµενο του Δηµήτρη Παπαζυµούρη, ίσως και να έχεις φτιάξει κάποια από τις εξαιρετικά δηµοφιλείς συνταγές του. Τότε ξέρεις ήδη ότι ο δηµιουργός του Cucina Caruso (caruso.gr), είναι άνθρωπος µε βαθιά και πολύπλευρη γνώση πάνω στη σύγχρονη αστική µαγειρική. Όλοι θα θέλαµε να µαγειρέψει για εµάς, έστω και για µια φορά. Ε, λοιπόν αυτό ακριβώς κάνει στο Casserole! Μαγειρεύουν αυτός και η οµάδα του, όπως θα το έκανε ο ίδιος σπίτι του, µε την ίδια πρώτη ύλη που θα διάλεγε και για το ψυγείο του. Έτσι έχουµε όλοι την ευκαιρία να δοκιµάσουµε το αξεπέραστο Χουνκιάρ Μπεγεντί του ή τον µουσακά που κανείς δεν φτιάχνει όπως εκείνος. Ο Δηµήτρης Παπαζυµούρης στο Casserole έχει δηµιουργήσει ένα ευέλικτο µενού που αλλάζει και εµπλουτίζεται σχεδόν κάθε εβδοµάδα, ακολουθώντας την εποχικότητα των υλικών και το κέφι του µάγειρα. Βεβαίως οι σπεσιαλιτέ του µένουν πάντα σταθερές: εκτός από τα παραπάνω πιάτα, δοκίµασε οπωσδήποτε τα λαζάνια µε αργοµαγειρεµένο ραγού Μπολονέζ, µπέικον και καπνιστό τυρί Βερµίου, το µοσχαρίσιο συκώτι µε καπνιστή πάπρικα (που αγάπησαν ακόµη και αυτοί που δεν τρώνε συκώτι), το βιτέλο τονάτο, φυσικά τα λαχταριστά κεφτεδάκια τόσο αφράτα και συγχρόνως τραγανά που εύλογα είναι το best seller πιάτο. Αυτή την περίοδο θα βρεις επίσης υπέροχα σπιτικά ντολµαδάκια, καλύτερα ακόµα κι από της µαµάς, φρέσκες σαλάτες και πολλούς ακόµη µεζέδες. Τσουγκρίζεις διαλέγοντας κάποιο κρασί από την άκρως ενδιαφέρουσα wine list ή κάποιο φίνο ελληνικό απόσταγµα, καθισµένος σε µία από τις εξωτερικές σάλες, κάτω απ’ τη δροσιά του ουρανού. Δεν θες τίποτα άλλο.