Το καλοκαίρι θέλει δροσιές και φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Amber Cellar: Αυθεντική ελληνική κουζίνα με σύγχρονες πινελιές στο λιμάνι του Πειραιά

Το νέο all-day bar & restaurant ήρθε για να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της γαστρονομίας προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στην ελληνική κουζίνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Amber Cellar
Amber Cellar
Amber Cellar
Amber Cellar
Amber Cellar

Το Amber Cellar Bar & Restaurant στο ισόγειο του νέου αστικού lifestyle ξενοδοχείου του Πειραιά, Mitsis N’U Piraeus Port

Το νέο all-day bar & restaurant ήρθε για να αποτελέσει σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της γαστρονομίας προσφέροντας ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων στην ελληνική κουζίνα. Εμπνευσμένο από την ιστορία του κτιρίου όπου φιλοξενείται, το Amber Cellar Bar & Restaurant βρίσκεται στο ισόγειο του νέου αστικού lifestyle ξενοδοχείου του Πειραιά, Mitsis N’U Piraeus Port.

Ο Δημήτρης Στειακάκης, Executive Chef του Ομίλου Mitsis, και o chef Στέλιος Μάκαρης έχουν δημιουργήσει πιάτα που συνδυάζουν αρμονικά την παράδοση με την καινοτομία, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τα τοπικά υλικά. Ξεχωρίζει η ανοιχτή κολοκυθόπιτα Ευρυτανίας με χειροποίητο φύλλο, παρθένο ελαιόλαδο, ανθότυρο και κρέμα ξινόγαλο, καθώς και τα αφράτα σουτζουκάκια με κύμινο, φρέσκια ντομάτα, αφρό φέτας και chips πατάτας. Από τα κυρίως πιάτα, αξίζει να δοκιμάσετε τον βακαλάο με πουρέ σελινόριζας, chips λαχανίδας και σάλτσα λεβάντας, καθώς και το αρνάκι με ζεστή μελιτζανοσαλάτα, σκόνη πράσου και γιαούρτι στραγγιστό.

Εκτός από τα εκλεκτά πιάτα, μπορείτε να απολαύσετε, μια μοναδική λίστα με ελληνικά κρασιά, καθώς και cocktails με έμφαση στα ελληνικά αποστάγματα. Η λίστα, που έχει επιμεληθεί ο Beverage Consultant Χρήστος Χουσέας, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: την ελληνική «Τiki Μargarita» με βάση το Αγιονέρι του Τσιλιλή, το Ziggy όπου το Opurist δένει με γεντιανή και ανανά, το Αmber Νegroni βασισμένο στο Dry River και το Veroni Rosso, ενώ στη spirit list προσφέρεται μεταξύ άλλων το Plantae από τη Σύρο, το Lost Lake από την Πέτρα Βοιωτίας, αλλά και το Manifesto από τη Θεσσαλία κ.ά.

Στον εσωτερικό χώρο του Amber Cellar οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν το έργο τέχνης του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Κακανιά, μια τοιχογραφία εμπνευσμένη από την τοπική και πολιτιστική κληρονομιά, την τέχνη και φιλοσοφία της Ελλάδας – όλα στοιχεία που αποπνέουν τη μοναδικότητα του μέρους. Η τέχνη έχει κυρίαρχο ρόλο σε ολόκληρο το ξενοδοχείο με τα καλλιτεχνικά έργα του Κώστα Βαρώτσου και Cacao Rocks να κοσμούν τους αίθριους χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου