Το καλοκαίρι θέλει δροσιές και φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Captain's House: Αξέχαστη γαστρονοµική εµπειρία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Υπέροχη θέα και εκπληκτικό μενού από τον σεφ Χρύσανθο Μανωλόπουλο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Captain's House
Captain's House
Captain's House
Captain's House

Captain's House: Το εμβληματικό εστιατόριο μέσα στο Grand Resort Lagonissi

Μέσα στο Grand Resort Lagonissi, το διαµάντι αυτό της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ανακαλύψεις ένα από τα πιο νόστιµα εστιατόρια της πόλης. Το Captain’s House, µε το εµβληµατικό ξύλινο deck του που µοιάζει να ίπταται πάνω από τη θάλασσα, είναι από τα εστιατόρια εκείνα που πρέπει να επισκεφθείς τουλάχιστον µια φορά στη ζωή σου. Ιδανική στιγµή για να βρεθείς εδώ είναι η ώρα του µαγικού ηλιοβασιλέµατος, ακριβώς το λεπτό που ο ήλιος βουτά στη θάλασσα και ο ουρανός παίρνει τις αποχρώσεις που µας κάνουν να ονειρευόµαστε.

Η µοναδική θέα, το ατµοσφαιρικό deck, η κοµψή πολυτέλεια του Captain’s House είναι όλα τους πολύ καλοί λόγοι για να µπεις στο αυτοκίνητο µε προορισµό τη νότια πλευρά της πόλης, αλλά όχι οι κυρίαρχοι. Πρωταγωνιστής σε αυτή την παράσταση µε φόντο τη θάλασσα είναι το φαγητό. Στην απαστράπτουσα κουζίνα του Captain’s House το µενού επιµελείται ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος, ένας εξαιρετικός σεφ, γνωστός για την εµµονή του στην ολόφρεσκη πρώτη ύλη και τις φινετσάτες γεύσεις.

Για τη δηµιουργία του συγκεκριµένου µενού ο Χρύσανθος επηρεάστηκε από τα ταξίδια του ανά τον κόσµο, αλλά και από τις δικές του αγαπηµένες γεύσεις. Το αποτέλεσµα είναι πιάτα που έχουν ως βάση τους τη µεσογειακή κουζίνα, αλλά απογειώνονται χάρη σε κάποιες µελετηµένες fusion πινελιές. Ένα τέτοιο παράδειγµα είναι το Μαγιάτικο ταρτάρ µε πίκλα φινόκιο, µάνγκο, αυγά σολοµού και ένα σορµπέ γιαούρτι µε yuzu (!), κορυφαία επιλογή, ειδικά αν σου αρέσουν τα ωµά. Πιάτο πληθωρικής νοστιµιάς είναι και το Καλκάνι, που γίνεται ποσέ σε ελαιόλαδο αρωµατισµένο µε ginger και lemongrass, και ύστερα σερβίρεται µαζί µε µορχέλες, τοπιναµπούρ, σπανάκι και µια µαγική σάλτσα µε Μοσχάτο Αλσατίας. Η Καραβίδα µε καµένο καλαµπόκι, ζωµό dashi και passion fruit είναι πιάτο που εντυπωσιάζει µε τις εντάσεις του – σίγουρα δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Αλλά το πιάτο που όλοι οι θαµώνες ζητούν ξανά και ξανά είναι το Spaghetti Grossi µε καβούρι, τρούφα, miso και καπνιστό αυγό. Πρόκειται για µακαρονάδα θρυλική, µε βαθιά umami γεύση που θα θυµάσαι για µέρες µετά.

Όλα αυτά συνοδεύονται ιδανικά µε κάποια ετικέτα κρασιού από την άκρως πληθωρική wine list, που υπογράφει ο sommelier Χρήστος Σαλίβερος. Εδώ θα ανακαλύψεις µια πληθώρα επιλογών από τους αµπελώνες της Ελλάδας και του κόσµου, όλες τους εξαιρετικές.

Extra tip: Το Captains House διαθέτει και degustation menu και µάλιστα σε πραγµατικά value for money τιµές.

www.lagonissiresort.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου