Το καλοκαίρι θέλει δροσιές και φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Kohylia: Nikkei κουζίνα από τον πολυβραβευµένο σεφ Θάνο Στασινό

Ένα εκπληκτικό εστιατόριο μέσα στο Grand Resort Lagonissi

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kohylia
Ο πολυβραβευμένος σεφ Θάνος Στασινός
Kohylia
Kohylia
Kohylia
Kohylia

Το εστιατόριο Kohylia µέσα στο 5αστερο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi προσφέρει Nikkei κουζίνα από τον βραβευμένο σεφ Θάνο Στασινό

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις πού να πρωτοστρέψεις το βλέµµα. Στο τεράστιο (µεγαλύτερο δεν έχεις δει) ενυδρείο µε τα εξωτικά ψάρια που κολυµπούν ανέµελα; Στην ταξιδιάρικη σάλα; Στην αρχιτεκτονική που σου κόβει την ανάσα; Ή µήπως στο ειδυλλιακό deck που µοιάζει µε κατάστρωµα πολυτελούς γιοτ, πανέτοιµο να σαλπάρει για µέρη µακρινά; Το εστιατόριο Kohylia µέσα στο 5αστερο ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi, ήταν πάντοτε η αφορµή για µία εξωτική απόδραση από την πόλη. Αλλά από τη στιγµή που υποδέχτηκε στην κουζίνα του τον διάσηµο και πολυβραβευµένο σεφ Θάνο Στασινό, η λαχτάρα µας να το επισκεφθούµε µεγάλωσε ακόµη παραπάνω.

Ο Θάνος Στασινός είναι από τους Έλληνες σεφ που γνωρίζει όσο λίγοι τα µυστικά της Nikkei κουζίνας, δηλαδή το πάντρεµα της περουβιανής µε την ιαπωνική γαστρονοµία. Με πλούσια εµπειρία και βαθιά γνώση που συγκέντρωσε από τα ταξίδια του στο Περού, είναι ο καταλληλότερος καθοδηγητής για να µας ξεναγήσει στα κρυφά µονοπάτια της εξωτικής αυτής κουζίνας. Δεν νοµίζω ότι κανείς άλλος φτιάχνει ceviche όπως εκείνος (σ.σ. στα Kohylia θα ανακαλύψετε την αυθεντική συνταγή για ceviche, όπως προστάζει η παράδοση του Περού, µε λαβράκι, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο και πιπεριές Aji Amarillo).

Εκτός, όµως, από ειδήµων της Nikkei κουζίνας, ο Θάνος Στασινός είναι (πρώτα απ’ όλα) ένας εξαιρετικός σεφ. Αυτό σηµαίνει πως εξερευνά ασταµάτητα, πειραµατίζεται και τελικά δηµιουργεί πιάτα που αποτυπώνονται στη γευστική µας µνήµη. Στο µενού του Kohylia προτείνει κάτι διαφορετικό, κάτι στα αλήθεια πρωτοποριακό, παντρεύοντας παραδοσιακές ελληνικές συνταγές µε την ιαπωνική φιλοσοφία. Κάπως έτσι βρίσκεσαι µπροστά σε ένα Nigiri… στιφάδο (!) µε χέλι που µαγειρεύεται στιφάδο και κρέµα από πράσινο τσάι matcha, ή στα απαράµιλλης νοστιµιάς ιαπωνικά Gyoza που σερβίρονται µε ιβηρικό χοιρινό, κρέµα πράσου και αφρό αυγολέµονου, παραπέµποντας στο χοιρινό πρασοσέλινο – και τα δύο αυτά πιάτα είναι από τα πρώτα που πρέπει να δοκιµάσεις. Μη µείνεις µόνο σε αυτά. Την προσοχή σου αξίζουν επίσης τα στρείδια µε µπεσαµέλ chorizo, τα ψητά χτένια µε σάλτσα rocotto και κάθε ένα από τα signature rolls του καταλόγου.

Ιδανική συνοδεία για κάθε γεύµα αποτελεί πάντα ένα καλό ποτήρι κρασί και εδώ θα βρεις απολύτως τα καλύτερα. Ταξίδεψε στους αµπελώνες του κόσµου µέσα από την πλούσια wine list, κι αν χρειάζεσαι βοήθεια στην επιλογή ζήτα την από το έµπειρο και πάντα πρόθυµο service – θα βρει στη στιγµή το κατάλληλο κρασί για εσένα.

Extra Tip: Ενδεικτικό της ποιότητάς τους είναι το γεγονός ότι τα Kohylia έχουν διακριθεί µε FNL Βραβείο.

www.lagonissiresort.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου