Τα εστιατόρια που αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα

Τουρλού: Ένα μικρό διαμάντι εκτός κέντρου

Mετά από επτά χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να κερδίσει τη δική του θέση στη γαστρονομική σκηνή της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρλού
Τουρλού
Τουρλού
Τουρλού

Στο Τουρλού, στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης, για καλό κρασί και πρωτότυπες γεύσεις

Το Τουρλού μετά από επτά χρόνια παρουσίας στη Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει με τον μοναδικό γευστικό του χαρακτήρα και τις ξεχωριστές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί να κερδίσει τη δική του θέση στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.

Τολμηρές μαγειρικές ιδέες συναντούν παραδοσιακές συνταγές και δημιουργούν πιάτα βαθιά νόστιμα, εμπνευσμένα από Σάμο και Πελοπόννησο, τόπους καταγωγής των ιδιοκτητών. Φρέσκα εποχικά υλικά από βιολογικές αγορές της Θεσσαλονίκης δημιουργούν comfort πιάτα που αλλάζουν καθημερινά. Η κουζίνα του Τουρλού άλλωστε έχει μάθει να πορεύεται με την πρώτη ύλη που βρίσκει κάθε μέρα.

Τα τσιγαριστά βλήτα με σφυρίδα, ο ξινόχοντρος τραχανάς με μελιτζάνες και βασιλικό, τα σκιουφιχτά με χειροποίητη κρέμα από βιολογικά σπαράγγια, η σαλάτα με βιολογικές ντομάτες και βαρελίσια φέτα, καθώς και οι πίτες που φτιάχνονται καθημερινά είναι κάποιες από τις γευστικές προτάσεις του ανοιξιάτικου μενού.

Παράλληλα, η αγάπη και η εμμονή τους με τον ελληνικό αμπελώνα και τα μικρά οινοποιεία έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας πολύ ξεχωριστής λίστας κρασιών. Μια λίστα φτιαγμένη με πολλή αγάπη και πολλή δουλειά, ενώ κάθε μήνα προσφέρεται μια νέα επιλογή  κρασιών by the glass.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου