Το καλοκαίρι θέλει δροσιές και φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Cookoovaya: Η σοφία και η νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας

Oι καλύτερες ύλες του τόπου μας σε συνταγές που μαγειρεύονται με γνώμονα την απλότητα και με τεχνικές που αναδεικνύουν την ποιότητα των υλικών, αντί να την επισκιάζουν

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Cookoovaya
Cookoovaya
Cookoovaya
Cookoovaya

H σοφία χαρακτηρίζει κάθε πιάτο στην Cookoovaya

Στο τραπέζι ακουμπάει η λευκή πιατέλα. Το βλέμμα της παρέας συγκεντρώνεται στο περιεχόμενο: ψάρι ημέρας (πάντα πεντάφρεσκο), πατάτες αριστοτεχνικά μελωμένες στην πλούσια σάλτσα. Μοσχομυριστό, πεντανόστιμο, τέλειο μέσα στην απλότητά του, το πιάτο αυτό, το περιβόητο Bianco του σεφ Περικλή Κοσκινά, ανήκει στα εμβληματικά πιάτα όχι μόνο του εστιατορίου αλλά όλης της Αθήνας. Ξεκινάμε από αυτό γιατί συνοψίζει όλη τη μαγειρική σοφία της Cookoovaya: οι καλύτερες ύλες του τόπου μας (στήρες, ροφοί, φαγκριά, βοδινά ξηρής ωρίμασης, άγρια μανιτάρια, βιολογικά λαχανικά, βραβευμένα ελαιόλαδα και τυριά από όλη την Ελλάδα) σε συνταγές που μαγειρεύονται με γνώμονα την απλότητα και με τεχνικές που αναδεικνύουν την ποιότητα των υλικών, αντί να την επισκιάζουν. Αυτή η πρώτη ύλη στα χέρια του Περικλή Κοσκινά, ενός από τους καλύτερους σεφ της γενιάς του, μεταμορφώνεται σε φίνα μπουρδέτα, γιουβέτσια, σούπες, χώρια το ξακουστό Bianco, αλλά και σε υπέροχα carpaccio ή ταρτάρ – ο Περικλής είναι άσσος στα ωμά. Η σάλα της Cookoovaya ακολουθεί τη μαγειρική της, σαν να λέει πως είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Τα υπέροχα φωτιστικά που στέλνουν το φως τους στο τραπέζι σου, η λιτή, υπέρκομψη art de la table, το λευκό που κυριαρχεί, η δροσερή μεγάλη βεράντα, η ανοιχτή κουζίνα, όλα κάνουν το γεύμα σου εδώ αξέχαστο.

Extra tip: Η Cookoovaya αποκτά και αδερφάκι στην Αντίπαρο. Έτσι, από τις αρχές Ιουνίου τη συναντάμε και στο Beach House στο Απάντημα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου