Τα εστιατόρια που αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα

Ε/Γ Ταξιδεύοντας: Ταξίδι γεύσης στις θάλασσες της Ελλάδας

Φρεσκάδα, νοστιμιά, φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, άψογη εξυπηρέτηση θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Ε/Γ Ταξιδεύοντας
Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Το Ε/Γ Ταξιδεύοντας μας μυεί στην ψαροφαγία με τον πιο φρέσκο και νόστιμο τρόπο

Κάνε εικόνα ότι είσαι σε ένα επιβατηγό πλοίο που πηγαίνει Ιόνιο και Αιγαίο εναλλάξ. Σε κάθε λιμάνι που πιάνει σε περιμένει ένα λουκούλλειο γεύμα με τα καλύτερα και πιο φρέσκα του γιαλού. Δεν θα ήταν φανταστικό; Όσο φανταστική είναι και η εμπειρία που θα ζήσεις στο Ε/Γ Ταξιδεύοντας! Από το 2002, με μότο «τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στη θάλασσα» το… πλήρωμα του ιδιαίτερου αυτού εστιατορικού εγχειρήματος που βρίσκουμε σε Κερατσίνι και Νέα Ερυθραία, μας μυεί στην ψαροφαγία με τον πιο φρέσκο και νόστιμο τρόπο. Ο σεφ Ιορδάνης Ηλιάδης ηγείται της ομάδας που έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την άψογη εξυπηρέτηση, αλλά και την έμφαση στην ποιότητα. Γι’ αυτό και εδώ θα απολαύσεις εγγυημένα γεύσεις αυθεντικής ελληνικής θαλασσινής κουζίνας, φτιαγμένες με μεράκι και με τα πιο αγνά υλικά που οι άνθρωποι του Ε/Γ Ταξιδεύοντας συλλέγουν με σεβασμό στον τοπικό παραγωγό, από την Καβάλα ως την Κρήτη.

Τα πιάτα ημέρας είναι εμπνευσμένα από τα υλικά κάθε εποχής, ενώ σε πολλές συνταγές αξιοποιούν ιδιαίτερα και τα ελληνικά βιολογικά όσπρια. Η πρώτη ύλη είναι εκεί μπροστά σου για να επιλέξεις το τι και το πώς. Θα ξεκινήσεις με χόρτα εποχής ή με μια πλούσια σαλάτα και δεν μπορείς παρά να συνεχίσεις με την φημισμένη βελούδινη μους ταραμά, αλλά και το βραστό, μερακλίδικο χταποδάκι. Στα ψάρια και τα θαλασσινά, η λίστα των επιλογών είναι μεγάλη όσο και η… θάλασσα. Πεντάφρεσκες συναγρίδες και φαγκριά, μπαρμπούνια και μπακαλιάροι, λούτσοι και κοκκάλια, όλα εδώ θα τα βρεις. Και αν θες κάτι πιο ιδιαίτερο, ρίξε μια ματιά στις καραβίδες, τους αστακούς και τις γαρίδες. Μη χάσεις τα καπνιστά τους –σκουμπρί να γλείφεις τα δάχτυλά σου–, τα εκπληκτικά σεβίτσε με ψάρι ημέρας, τις γαρίδες, τα μύδια τα αχνιστά, όλα τους με βαθιά νοστιμιά που θα θυμάσαι για καιρό. Βραβείο μαστοριάς δίνουμε και στα του τηγανιού, την καραβιδόψιχα τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Μεγάλο κεφάλαιο στο Ε/Γ Ταξιδεύοντας είναι και οι προτάσεις του σε μαγειρευτά, με άλλα λόγια εδώ θα ευχαριστηθείς το ονειρεμένο φρικασέ με κάποιο από τα ψάρια ημέρας, αλλά και την πιο πληθωρική γιουβετσάδα θαλασσινών.

Από την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα θα διαλέξεις εκλεκτά τσίπουρα ή ούζα από όλη την Ελλάδα και κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα που απογειώνουν κάθε θαλασσινή γεύση.

Φρεσκάδα, νοστιμιά, φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, άψογη εξυπηρέτηση θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου