Το καλοκαίρι θέλει δροσιές και φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Ateno Cook & Deli: Εσύ είσαι Αtenian;

Το νέο εστιατόριο των Σπύρου & Βαγγέλη Λιάκου και του Νίκου Καραθάνου είναι ένας νέος γαστρονομικός προορισμός στο κέντρο της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ateno Cook & Deli
Ateno Cook & Deli - Οι chef Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου και ο chef Νίκος Καραθάνος
Ateno Cook & Deli
Ateno Cook & Deli
  • Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, Αθήνα
  • 2103223223

Στο Ateno Cook & Deli θα πας από νωρίς το πρωί για πρωινό ή brunch έως αργά το βράδυ

Αποτέλεσμα της σύμπραξης των πολυτάλαντων επιχειρηματιών και chef Σπύρου & Βαγγέλη Λιάκου με τον chef Νίκο Καραθάνο, το Ateno είναι πολλά περισσότερα από ένα ακόμη εστιατόριο. Είναι ένας νέος γαστρονομικός προορισμός στο κέντρο της πόλης.

Αν μία ιδέα μπορεί να αλλάξει τον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας αυτή είναι σίγουρα η ιδέα του Ateno. Στο υπέροχα ανακαινισμένο νεοκλασικό του αριθμού 52 στην οδό Αιόλου, θα δοκιμάσεις μια σύγχρονη, φροντισμένη ελληνική κουζίνα με την υπογραφή του βραβευμένου chef Νίκου Καραθάνου. Επιπλέον θα γευτείς σάντουιτς με μορταδέλα μαύρου χοίρου, θα επιλέξεις ανάμεσα σε 150 ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό αμπελώνα –σε μια εντυπωσιακή wine list που έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Καρακάσης– και το καλύτερο; Θα μπορείς να πάρεις για το σπίτι τα ελληνικά προϊόντα που αποτελούν τη βάση του μενού, γιατί στο Ateno λειτουργεί και ένα πολύ ενημερωμένο deli, με όλα όσα θα διάλεγε ένας μάγειρας για την κουζίνα του.

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος βρίσκεται στα καλύτερά του. Έχει επιστρέψει δυναμικά στην αθηναϊκή γαστρονομία και προσεγγίζει με σεβασμό την ελληνική κουζίνα. Φέρνει ξανά στο προσκήνιο ορισμένα από τα πιο «παραμελημένα» υλικά της, όπως τα όσπρια, και «παίζει» μαζί τους. Δοκιμάζει νέους συνδυασμούς και ισορροπίες και αξιοποιεί τα ποιοτικά υλικά με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα, στο μενού ιδιαίτερη θέση έχουν τα αλλαντικά από αυτόχθονες ελληνικές φυλές (όπως ο μαύρος χοίρος ή το Καλλαρύτικο πρόβατο), τα οποία μπορεί κανείς να δοκιμάσει και σε σάντουιτς όλες τις ώρες της ημέρας.

  • Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, Αθήνα
  • 2103223223

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου