Τα εστιατόρια που αποθεώνουν την ελληνική κουζίνα

Πηδάλιο: Το καλό εστιατόριο ελληνικής γαστρονομίας στο πανέμορφο Ναύπλιο

Στο μενού θα βρει κανείς πεντανόστιμα ντόπια, παραδοσιακά πιάτα κρεατικών, θαλασσινών όσο και για χορτοφάγους, όλα σε μια σύγχρονη εκδοχή τους

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πηδάλιο
Πηδάλιο
Πηδάλιο
Πηδάλιο

Πηδάλιο στο Ναύπλιο: γνήσια ελληνική κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της

Μόνο 300 μέτρα από την παλιά πόλη του Ναυπλίου, στους πρόποδες του Παλαμηδίου βρίσκεται το διακεκριμένο εστιατόριο Πηδάλιο. Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες της χώρας μας από κάθε γωνιά της γης το επισκέπτονται καθημερινά για να γευτούν την γνήσια ελληνική κουζίνα στην καλύτερη εκδοχή της. Ο αναγνωρισμένος chef και ιδιοκτήτης Νικόλαος Κουτσουδάκης ίδρυσε πριν από 11 χρόνια το Πηδάλιο με αγάπη και όραμα για την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας και με γνώμονα πάντα το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα.

Με βαθιά εκτίμηση και συνείδηση απέναντι στο περιβάλλον, ο chef και η ομάδα του δουλεύουν πιάτα στα πρότυπα του farm to table, zero waste, nose to tail. Διοργανώνουν επίσης βιωματικές διδασκαλίες και επισκέπτονται τους παραγωγούς για να γνωρίσουν από κοντά την αγνή και ποιοτική ελληνική πρώτη ύλη.

«Σκοπός μου είναι να γνωρίσω στον κόσμο τα αγαθά του τόπου μου και την γαστρονομική ιστορία και παράδοσή του, αλλά και να αναδείξω τον πρωτογενή τομέα και να τον συνδέσω με την εστίαση και τον τουρισμό σε μια περαιτέρω ανάδειξη της ελληνικότητας» λέει ο chef.

Στο μενού θα βρει κανείς πεντανόστιμα ντόπια, παραδοσιακά πιάτα κρεατικών, θαλασσινών όσο και για χορτοφάγους, όλα σε μια σύγχρονη εκδοχή τους. Εναλλακτικές συνταγές σε «γεμιστά», «ψάρι ημέρας μπριάμ», «γκιόσα με ξινόχοντρο», «μουσακά μπαλοτίνα», διάφορες πρωτότυπες εκδοχές της τοπικής βιολογικής αγκινάρας ΠΓΕ Ιρίων, όπως γλυκό ή ραβιόλι, και πολλές άλλες πρωτότυπες εκδοχές της τοπικής παράδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου