Το καλοκαίρι θέλει δροσιές και φαγητό στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης

Nyn Esti: Πρωτοποριακή γαστρονομία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Ο βραβευμένος chef Σταμάτης Μισομικές, με το όραμα και τη δεξιοτεχνία του, ηγείται μιας ομάδας που συνδυάζει την παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Nyn Esti στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης κάθε πιάτο είναι μια μικρή ιστορία που ξετυλίγεται με προσεκτικά επιλεγμένα, δυσεύρετα και εποχιακά υλικά

Στον 4ο όροφο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Nyn Esti προσφέρει μια πρωτοποριακή γαστρονομική εμπειρία που αγγίζει τις αισθήσεις και διευρύνει τους γευστικούς ορίζοντες. Ο κομψός και ατμοσφαιρικός χώρος σε απόλυτη αρμονία με την αρχιτεκτονική του ΕΜΣΤ και με την πανοραμική θέα στην Αθήνα να κόβει την ανάσα, σε προϊδεάζει για την εμπειρία που πρόκειται να ζήσεις. Το ταξίδι της γεύσης ξεκινά με το μενού «Βιότοπος», μια ωδή στην ελληνική γη. Ο βραβευμένος chef Σταμάτης Μισομικές, με το όραμα και τη δεξιοτεχνία του, ηγείται μιας ομάδας που συνδυάζει την παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές. Κάθε πιάτο είναι μια μικρή ιστορία που ξετυλίγεται με προσεκτικά επιλεγμένα, δυσεύρετα και εποχιακά υλικά. Χορτοφαγικές επιλογές στη «Χλωρίδα», πρωτεΐνες από τη γη στην «Πανίδα», και γεύσεις από τη θάλασσα στο «Αλς», συνθέτουν μια συμφωνία γεύσεων που αγγίζει όλες τις αισθήσεις. Κάθε μπουκιά είναι μια έκπληξη, μια ανακάλυψη, μια βουτιά απόλαυσης σε έναν κόσμο γεμάτο αρώματα και υφές.

Στο Nyn Esti, η γαστρονομία αγγίζει τα όρια της τέχνης. Η αφήγηση κάθε πιάτου, η παρουσίαση, η τοποθέτηση των υλικών στα κεραμικά πιάτα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική τέχνη κι η ατμόσφαιρα, συνθέτουν μια ονειρική εμπειρία που αγγίζει την ψυχή. Ο chef, συνδυάζοντας το θέατρο, την τέχνη, την επιστήμη και την τεχνολογία, μετατρέπει κάθε γεύμα σε μια παράσταση. Με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, το εστιατόριο λειτουργεί με βιώσιμες πρακτικές, στοχεύοντας να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Χρησιμοποιούνται ριζώματα και υλικά με ολιστικό τρόπο, ενώ η μηδενική αποβολή (zero waste) αποτελεί βασική του αρχή. Προτιμούνται τοπικά και οικολογικά προϊόντα, ενώ νερό και ηλεκτρισμός χρησιμοποιούνται με σύνεση. Αξιοποιούνται βιώσιμες συσκευασίες και σκεύη, ενώ συνεργάζεται με καλλιτέχνες που προάγουν τη βιωσιμότητα. Το εστιατόριο υποστηρίζει δράσεις για τη χλωρίδα και την πανίδα της χώρας συμμετέχοντας ενεργά.

Το Nyn Esti αποτελεί έναν χώρο όπου η γαστρονομία συναντά την τέχνη και την ιστορία, η παράδοση αγκαλιάζει την μοντέρνα αισθητική, η βιωσιμότητα γίνεται τρόπος ζωής και η γεύση μετατρέπεται σε τέχνη.

Extra tip: Το Nyn Esti προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που συνδυάζει υψηλή γαστρονομία, κομψό περιβάλλον και θέα στην Ακρόπολη, καθιστώντας το ιδανικό για κάθε είδους εταιρικό event. Είτε πρόκειται για ένα επίσημο δείπνο, ένα cocktail party ή μια χαλαρή συνάντηση με φίλους ή συνεργάτες, το Nyn Esti μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε ανάγκη. Το έμπειρο και φιλικό προσωπικό του εστιατορίου θα σας βοηθήσει να οργανώσετε κάθε λεπτομέρεια, εξασφαλίζοντας μια άψογη εκδήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου