Resto

Φαβορίτα, το νέο νόστιμο στέκι της Πλατείας Αβησσυνίας

Ελληνικά μεζεδάκια και μουσικές με φόντο το γιουσουρούμ

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φαβορίτα

Η Φαβορίτα μόλις άνοιξε και σερβίρει ελληνικούς μεζέδες στην Πλατεία Αβησσυνίας

Το περιβόητο «φιλί», το διάσημο γκράφιτι πάνω στο Τείχος του Βερολίνου. To Enola Gay με τον πιλότο του να βγάζει το κεφάλι έξω από το πιλοτήριο και να χαιρετά, λίγο πριν απογειωθεί για να ρίξει την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Αλλά και μια φωτογραφία του Καζαντζίδη, πιο δίπλα ο Μάνος Χατζιδάκις, κορνιζαρισμένα στέφανα, οι τύπισσες από τη Δυναστεία (!), φυσικά ο Σταμάτης Κόκοτας, ο πρώτος συνειρμός που κάνει το μυαλό όλων μας όταν ακούμε τη λέξη «Φαβορίτα». Έτσι ονομάζεται το καινούργιο στέκι στην Πλατεία Αβησσυνίας, που στους τοίχους του συγκεντρώνει τα παραπάνω, φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία των περασμένων δεκαετιών. Φαινομενικά, γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άλλα περισσότερο κι άλλα πολύ λιγότερο, όλα τους σημάδεψαν τις ζωές των ανθρώπων του 20ου αιώνα.

Φαβορίτα, το νέο στέκι της Πλατείας Αβησσυνίας

Φαβορίτα

Η Φαβορίτα ήρθε στην πόλη την πρώτη μέρα του Απρίλη, μαζί με την άνοιξη. Άπλωσε τη χρωματιστή της διάθεση πάνω στην Πλατεία Αβησσυνίας, κι άφησε τις μουσικές της να μπλεχτούν με την πραμάτεια των γειτονικών παλαιοπωλείων. Χατζηφραγκέτα και Μαρίνα Σάττι, αλλά και ελληνικές επιτυχίες των 80s ή των 90s, όσο πίνεις τον καφέ σου χαζεύοντας το γιουσουρούμ που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου. Όλα δένουν γλυκά, κάπως ξέγνοιαστα.

Φαβορίτα

Στη Φαβορίτα θα φας ελληνικά: κεφτεδάκια που σερβίρονται με ψητή ντομάτα και αφράτα πιτάκια, ντολμαδάκια γιαλαντζί, χωριάτικο λουκάνικο στη σχάρα με μαρμελάδα ντομάτας, ντάκο, «μίνι» κοντοσούβλι, τηγανιτές πατάτες με αυγά και κιμά σε κόκκινη σάλτσα με μπαχαρικά, σφακιανή πίτα, και το «Πιτόγυρο Αλλιώς», όπου ο καλοψημένος χοιρινός γύρος τυλίγεται μέσα σε τορτίγια παρέα με ντομάτα, κρεμμύδι και τζατζίκι. Για το τέλος, υπάρχει γιαούρτι με γλυκό κυδώνι και κορμός σοκολάτας.

Φαβορίτα

Όλα αυτά είναι αρκετά για να κάνεις τη Φαβορίτα στέκι σου τα γλυκά μεσημέρια της άνοιξης. Αλλά και τα βράδια δεν είναι λίγα τα ωραία που συμβαίνουν. Την ώρα που τα παλαιοπωλεία κατεβάζουν ρολά, η Φαβορίτα σηκώνει μανίκια και ετοιμάζει πολλά ενδιαφέροντα: μουσικά live και stand up, ακόμη και… βραδιές καραόκε! Όλα αυτά παρέα με δυνατά cocktails (υπάρχουν μάλιστα και κάποια με ελληνική χροιά) και μπόλικο κέφι.

Φαβορίτα
Φαβορίτα

Πλατεία Αβησσυνίας 10, Μοναστηράκι, 210 3210016, Fb: Favorita Eatery & Drinkery, Instagram: @favorita.athens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά
Νικαράγουα: Το νέο στέκι για πεντανόστιμο old school σουβλάκι στον Πειραιά

Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.