Resto

Callas Gastro Bar: ωραία ατμόσφαιρα και πολύ καλό φαγητό

Με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας και την αύρα της στον πολύ στιλάτο χώρο

Μανίνα Ζουμπουλάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το εστιατόριο Callas Gastro Bar της Αδριανού βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της Αθήνας και όμως είναι κομψό, με πολύ καλή κουζίνα

Το “Callas gastro bar” βρίσκεται στην Αδριανού, στο κομμάτι Πλάκας-Θησείου που έχεις συνδυάσει με τουριστομάνι, με αφιονισμένους τουρίστες που ψάχνουν φωνακλάδικα σουβλάκια… και, η αλήθεια είναι ότι το “Callas gastro bar” δεν έχει καμία σχέση με «όλο αυτό», εντελώς και καθόλου καμία σχέση: η διακόσμηση, το ύφος, οι φωτισμοί, τα έπιπλα, είναι εμπνευσμένα από τη Μαρία Κάλλας και τα ‘50ς, σαν να μην υπάρχει η τουριστική Αθήνα στα πέντε μέτρα, σαν να μην πέρασε μια μέρα από την εποχή που η Μαρία Κάλλας φορούσε κομψά ταγιέρ, άσπρα γάντια και τεράστια γυαλιά ηλίου. Η κομψότητα χαρακτηρίζει το “Callas gastro bar”, από την εμφάνιση μέχρι το μενού, από τη λίστα κρασιών μέχρι τα κοκτέιλ, και από τη μουσική επένδυση του χώρου μέχρι την πελατεία.

Η οποία είναι κι αυτή κομψή! Το γράφω και το ξαναγράφω γιατί δεν περιμένεις, σε αυτό το κομμάτι της πόλης, τη διακριτική γοητεία που έχει συνδυαστεί π.χ. με το Κολωνάκι, με τα φορέματα του Βασίλη Ζούλια ή με τα μπιζού του Καίσαρη. Λέμε τώρα: αναφέρω δύο παραδείγματα κομψότητας – παραλίγο να φτάσω στην Τζάκι Ο, που καμιά δουλειά δεν έχει στο ίδιο κείμενο με τη θεότητα τη Μαρία Κάλλας μας.

Στο “Callas gastro bar” ο σεφ Θανάσης Ζαφειρόπουλος και η Ντόρις Λαμπροπούλου ετοιμάζουν πιάτα με ενδιαφέρον, με γεύσεις πολύ καταπληκτικές – τα νιόκι, που ποτέ δεν είμαι σίγουρη ότι τα προφέρω σωστά, είναι τέεεελεια, και οι σύνθετες σαλάτες είναι όλες εμπνευσμένες, καμία δεν μοιάζει με κοινή σαλάτα. Ένα πιάτο με ψητή μελιτζάνα ήτανε αποκάλυψη, όπως και το μπαο μπαν με γύρο, που εξαφανίστηκε σε δευτερόλεπτα. Δοκιμάσαμε όλα τα επιδόρπια οπότε τα συστήνουμε, ίσως σε διπλή δόση (αν και δεν είναι μικρά…). Το μαγαζί σερβίρει τρομερά πρωινά, breakfast & brunch, με τηγανίτες, βάφλες, φρέσκα φρούτα, συνδυασμούς των τριών, με ομελέτες, σύνθετα πεντανόστιμα σάντουιτς και ό,τι άλλο σερβίρεται για πρωινό σε πολυτελή ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Δεν ξέρω αν είναι τα πρωινά, τα περιποιημένα πιάτα, οι έξυπνες, παν-νόστιμες σαλάτες, η εστέτ ατμόσφαιρα ή η αύρα της Μαρίας Κάλλας, που σίγουρα θα ενέκρινε το “Callas gastro bar”, πάντως το μαγαζί μας ενθουσίασε. Η περατζάδα μπροστά είναι ασταμάτητη, και η θέα υπέροχη, αλλά παύεις να δίνεις σημασία ύστερα από λίγο τόσο στο ένα όσο και στο άλλο, γιατί συγκεντρώνεσαι στο πιάτο μπροστά σου, στην παρέα σου (που τα σπάει πάντα) και στην κομψότητα και χάρη που σε τυλίγει στο “Callas gastro bar”…

“Callas gastro bar”, Αδριανού 3, 2103235016.