Resto

Νύχτες στο Trinidad του Κεραμεικού

Ένα νέο ασιατικό fusion εστιατόριο για νύχτες εξωτικές κι ονειρεμένες

Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Trinidad Athens: το νέο εστιατόριο στον Κεραμεικό έχει fusion κουζίνα και signature cocktails

Ασπρόμαυρο πλακάκι με αποτυπωμένη πάνω του την πατίνα του χρόνου, αναρριχητικά φυτά, γιρλάντες από μικρά φωτάκια στον «ουρανό». Το Trinidad, που εδώ και λίγους μήνες έχει πάρει τη θέση του Κεραμείου στην οδό Πλαταιών, έχει μια αυλή εξωτική όσο και το όνομά του. Κι αν η λέξη Trinidad όσο και το colonial ντεκόρ παραπέμπει στις θερμές νύχτες της Κούβας, η κουζίνα μας ταξιδεύει στην άλλη πλευρά της υφηλίου.

Trinidad, το νέο εστιατόριο του Κεραμεικού

Η κουζίνα πατάει γερά στην Ασία (σ.σ. το sushi δεν θα σου λείψει), δανείζεται όμως και συστατικά από άλλες κουζίνες, και μάλιστα αρκετά ώστε να τη χαρακτηρίσουμε fusion”. Αρχηγός αυτής της κουζίνας είναι η σεφ Νατάσσα Λιάρου, η οποία αξιοποιώντας τη φαντασία και τις μαγειρικές της γνώσεις, δημιούργησε μερικά πρωτότυπα πιάτα, όπως τα Beef Gyoza με μοσχάρι, πάστα μίσο και κίμτσι, τα Shrimp Gyoza με γαρίδα, λεμονόχορτο και σάλτσα σόγιας με lime ή τον Black Cod, δηλαδή τον μαύρο μπακαλιάρο με πάστα μίσο, εσπεριδοειδή και ψητό κουνουπίδι.

Η έντονη δημιουργικότητα δεν περιορίζεται μόνο στην πλευρά της κουζίνας. Αντίθετα μεταπηδά και στην μπάρα. Κάτσε στα σκαμπό ακριβώς μπροστά της – είναι η ώρα να εξερευνήσεις την ενδιαφέρουσα cocktail list. Θα ανακαλύψεις μία σειρά από signature cocktails, που θα δώσουν (ακόμη) μία εξωτική νότα στη βραδιά σου. Ενδεικτικά αναφέρουμε το Bird of Paradise (μία upgraded μορφή του κλασικού Clover Club με φρούτα του δάσους), αλλά και το Montechristo, που εμπνέεται από την Κούβα και αναμειγνύει στο ποτήρι παλαιωμένα ρούμια, εκχύλισμα καρύδας, φρούτα του πάθους και μπαχάρια.

Όλα αυτά σε περιμένουν καθημερινά από τις 18.00 και μετά. Στην αρχή, το Trinidad ξεκινά με ήρεμες διαθέσεις, όσο κυλά η νύχτα όμως, ανεβάζει ένταση με τις μουσικές επιλογές του dj να κινούνται σε πιο fun μονοπάτια. Να είσαι προετοιμασμένος…

Πλαταιών 27, Κεραμεικός, 210 3419229, Fb: Trinidad Athens, Instagram: @trinidad_athens