- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
ΚΥΨΕli: Το ανατρεπτικό all day στέκι στα Μελίσσια για εξαιρετικό φαγητό και συναρπαστικά cocktails
Ένας χώρος για να χαλαρώσεις και να αισθανθείς οικεία, όπως σε ένα φιλόξενο, φιλικό σπίτι
ΚΥΨΕli: All day διασκέδαση στα Μελίσσια με τέλεια vibes και φοβερή κουζίνα
Εκεί ο χρόνος κυλάει αλλιώς. Ποιοτικά και χαλαρά, μα κυρίως γευστικά. Όπως σε ένα φιλόξενο, φιλικό σπίτι. Σε ένα όμορφο και εκλεπτυσμένο περιβάλλον όπου κυριαρχούν τα γήινα και παστέλ χρώματα, το ΚΥΨΕli κατά δήλωση των ανθρώπων του είναι πολλά περισσότερα από ένα τυχαίο μέρος για φαγητό και ποτό. Είναι ο τόπος για να κοινωνικοποιηθείς και να επικοινωνήσεις με τον κόσμο, όπως θα συνέβαινε και σε μία φυσική κυψέλη με τις μέλισσες! Καλώς ήρθες, λοιπόν, στην κοινότητα του ΚΥΨΕli all day και πάμε να σου πούμε τι ακόμη καλύτερα από πέρυσι θα βρεις πλέον εκεί!
Με το που άνοιξε το ΚΥΨΕli έναν χρόνο πριν, μας έφερε κοντά σε μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες brunch και εξαιρετικού καφέ στην πόλη και συνεχίζει ακόμη να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στον τομέα αυτόν. Όμως έχοντας επεκτείνει πλέον χωροταξικά τις δυνατότητές του, μεγαλώνοντας σημαντικά τη σάλα και κυρίως δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της γαστρονομίας, έχεις πολλούς λόγους για να κανονίσεις τη διασκέδασή σου εκεί.
Η κουζίνα εμπνέεται ιδιαιτέρως από τις ιταλικές γεύσεις και έτσι στο μενού θα ανακαλύψεις προτάσεις που θα σε ενθουσιάσουν. Βάλε ψηλά στη λίστα σου –ειδικά αν αγαπάς το sharing στο φαγητό– τη homemade pinsa με 100% χειροποίητη ζύμη που παρασκευάζεται εκεί καθημερινά. Δοκίμασε τη Margarita εάν θέλεις κάτι πιο απλό, αλλά αν θελήσεις να πας την εμπειρία λίγο πιο πέρα, γεύσου μία Parmenze με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, προσούτο, ημίλιαστα ντοματίνια και ρόκα, ή απόλαυσε μία Burrattina με χειροποίητο πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα, φυστίκι αιγίνης και μορταδέλα.
Επειδή όμως είπαμε ότι στο ΚΥΨΕli η γαστρονομία πλέον έχει τον πρώτο λόγο, αν είσαι του original καλοφαγάδικου κλάδου όπως και εμείς, θα σου προτείνουμε και μερικά πιάτα που δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Το εξαιρετικό ριζότο με πίκλα άγριων μανιταριών, shimeji, τρούφα και λάιμ είναι ένα πραγματικά πεντανόστιμο πιάτο που δεν θα θέλεις να το μοιραστείς με κανέναν. Το ίδιο ισχύει και για το ριζότο με την πιπεριά Φλωρίνης και την αποξηραμένη ελιά. Οι πρώτες ύλες είναι σημαντικό κομμάτι της κουζίνας, το ίδιο και η εποχικότητά τους στην οποία προσαρμόζεται κάθε φορά το μενού. Ένα νέο πιάτο που θα σε εκπλήξει ευχάριστα είναι το νηστίσιμο vegan Blackout Burger, με ψητά μανιτάρια, κόκκινο λάχανο, μαύρη ντομάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, vegan μαγιονέζα σκόρδου και πίκλες. Σου προτείνουμε όμως να δοκιμάσεις και το πιάτο με το κοτόπουλο το οποίο είναι μάλιστα ελευθέρας βοσκής ή κάποια από τις ταλιάτες και τις διαλεχτές κοπές. Οι σαλάτες είναι εξίσου νοστιμότατες, αν είσαι στη φάση για ένα ελαφρύ γεύμα, παρέα με ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί.
Στην κατηγορία γλυκό δίνουν επίσης τον καλύτερό τους εαυτό και δεν είναι τυχαίο ότι και εκεί υπάρχουν επιλογές που γίνονται ανάρπαστες. Οπωσδήποτε να δοκιμάσεις πορτοκαλόπιτα με μους κολοκύθας και θα μοιραστείς απαραίτητα με την παρέα σου το πιο τραγανό μιλφέιγ bueno με καραμελωμένη σφολιάτα κρέμα βανίλιας, καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό αλμυρή καραμέλα. Στον τομέα του cocktail συνεχίζεται η φανταστική συνεργασία με τους Bar Directors και η δημιουργικότητα ξεπερνά τα τετριμμένα. Θα λατρέψεις τις signature επιλογές. Έτσι για να μπεις λίγο στο νόημα δοκίμασε ένα Strange με mezcalita, homemade yuzu και ιαπωνικό δυόσμο ή ένα Weird με τζιν, εσπεριδοειδή και χειροποίητη bergamot soda.
Όλα τα παραπάνω είναι από μόνα τους συναρπαστικά αλλά δεν θα σήμαιναν πολλά εάν δεν συνοδεύονταν και από την άψογη εξυπηρέτηση που προσφέρει η ομάδα του ΚΥΨΕli που σε κάνει κυριολεκτικά να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στο σπίτι σου. Εάν ακόμα δεν έχεις ανακαλύψει αυτό το στέκι, τώρα που είναι άνοιξη είναι η σωστή εποχή για να το κάνεις. Εάν ο δρόμος σου, η δουλειά σου, η ζωή σου τέλος πάντων, σε φέρνει στα Μελίσσια η κυψελοεμπειρία να μπει στη λίστα σου πάραυτα.