- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Sole Giaguaro: Η ιταλική κουζίνα του σήμερα στα Πετράλωνα
Σύγχρονη ιταλική κουζίνα από τον σεφ Giovanni Scaraggi
Στο Sole Giaguaro, στα Πετράλωνα, θα δοκιμάσεις σύγχρονη ιταλική κουζίνα από τον σεφ Giovanni Scaraggi
Αν μία παραδοσιακή τρατορία είναι προθάλαμος της ιταλικής κουζίνας, τότε το Sole Giaguaro του σεφ Giovanni Scaraggi –που δεν είναι σίγουρα τρατορία– είναι η κύρια σάλα για να γνωρίσεις τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα όπως την απολαμβάνουν οι γείτονές μας σήμερα. Να περιμένεις λοιπόν πολλά περισσότερα από κλασική pasta και τίποτα λιγότερο από μαγειρική δημιουργικότητα με αφετηρία την παράδοση, αλλά με επιρροές από κουζίνες με τις οποίες επικοινωνεί η γαστρονομία της γείτονος στα αμέτρητα χρόνια της. Το μενού είναι δυναμικό και οι συνδυασμοί αναδεικνύουν τα υλικά κάθε εποχής. Με μεράκι ο σεφ και η ομάδα του δίνουν μεγάλη σημασία στην πρώτη ύλη, είτε πρόκειται για αυτά που προμηθεύονται από τοπικούς παραγωγούς είτε για όσα παραλαμβάνουν από την Ιταλία.
Υποδέχονται την άνοιξη με εξαιρετικές γευστικές προτάσεις. Ανάμεσά τους η ευφάνταστη σαλάτα με ψητά χόρτα, κατσικίσιο τυρί, κουμκουάτ και dressing ξηρών καρπών. Θα δοκιμάσεις και χειροποίητα ραβιόλι γεμιστά με μπραντάδα μπακαλιάρου, σάλτσα βουτύρου και σος ψαριών. Πεντανόστιμο και το ριζότο Cacio E pepe με πατέ από συκώτι κοτόπουλο. Στις vegan επιλογές δεν θα παραλείψεις την ψητή κολοκύθα με τα παραπούλια και τη σάλτσα κολοκυθόσπορου. Στο γλυκό θα γευτείς εξαίρετες δημιουργίες του ζαχαροπλάστη Παναγιώτη Λούπου, όπως είναι το signature τιραμισού ή οι new entry σφαίρες πραλίνας φουντουκιού με γρανίτα campari και μαρμελάδα αποξηραμένων φρούτων. Ο sommelier Ορέστης Γκαρσία φροντίζει να κρατά την εκλεκτή wine list ενημερωμένη και σε αυτή θα ανακαλύψεις τον πλούσιο ιταλικό αμπελώνα, αλλά και ιδιαίτερες επιλογές από τον ελληνικό.