19 στέκια στη σκιά της Ακρόπολης

Κληματαριά: Η εμβληματική ταβέρνα της πλατείας Θεάτρου

Μετρά πια σχεδόν έναν αιώνα ζωής και συνεχίζει με την ίδια ζωντάνια και την απαράλλαχτη, μοναδική της νοστιμιά

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κληματαριά: Για ελληνική κουζίνα και μαγειρευτά στην πλατεία Θεάτρου

Στο πάλκο οι μουσικοί παίζουν με την καρδιά τους έχοντας για φόντο βαρέλια κρασιού και μία φουντωτή κληματαριά. Τα τραπέζια της αυλής σε απόσταση αναπνοής, φορτωμένα με ό,τι πιο λαχταριστό έβγαλε σήμερα η κουζίνα: σπιτικά μαγειρευτά, σουτζουκάκια, μελωμένο κότσι. Οι παρέες τσουγκρίζουν με κρασί από το βαρέλι, η βραδιά κυλάει με γέλια και παλαμάκια ξέφρενα – στις νότες του ζεϊμπέκικου όλο και κάποιος θα σηκωθεί να φέρει μια γύρα. Αυτή είναι η Κληματαριά, η ξακουστή ταβέρνα της πλατείας Θεάτρου που παρ’ ότι μετρά πια σχεδόν έναν αιώνα ζωής, συνεχίζει με την ίδια ζωντάνια και την απαράλλαχτη, μοναδική της νοστιμιά. Εδώ θα έρθεις για να ακούσεις καλή μουσική, πάντα ζωντανή και μάλιστα κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας). Για να ζήσεις μια βραδιά αφιερωμένη στους γνήσιους γλεντζέδες, από εκείνες που τόσο αγαπάμε. Κυρίως όμως θα έρθεις για το βασίλειο της ελληνικής κουζίνας. Όλα τα πιάτα με τα οποία μεγαλώσαμε είναι εδώ, μαγειρεμένα από χέρια έμπειρα και γενναιόδωρα. Φάβα και χόρτα στην εποχή τους, πίτες παραδοσιακές και χειροποίητο ψωμί, λαχανοντολμάδες και γιουβέτσι. Μα το μεγάλο σουξέ, ο άσσος στο μανίκι της Κληματαριάς είναι η γάστρα της. Κότσι ή αρνάκι που στριμώχνονται στο ταψί μαζί με πατάτες κυδωνάτες και σιγοψήνονται μέχρι να γίνουν λουκούμι. Αυτή τη γεύση δεν την ξεχνάς, μένει στη μνήμη σου για πάντα, όπως κάθε βραδιά που πέρασες στην Κληματαριά. Kαθημερινά 12.00-02.00

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ