- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![Nob burgers Nob burgers](/images/1074x600/1/jpg/files/2024-03-17/nob_burgrers_photo_by_stephie_grape__13_.jpg)
Nob: το νέο μπεργκεράδικο στο Παγκράτι σερβίρει το burger όπως πρέπει να είναι
Τετάρτη βράδυ. Το Nob ούτε τρεις μέρες ανοιχτό κι έχει ήδη κίνηση. Οι παρέες που ήρθαν χτες εμφανίζονται και σήμερα. Αυτό ήδη προμηνύει μια επιτυχία στον ορίζοντα. Κι εδώ που τα λέμε, η μυρωδιά του κιμά που τσιτσιρίζει στην καυτή πλάκα σπάει μύτες. Ας μη μιλήσω για το brisket που σιγοψήνεται στον φούρνο ή το βουτυρένιο ψωμάκι που φτιάχνεται επίσης εδώ, αποδεικνύοντας ότι τα αρχικά του Nob μάλλον λένε την αλήθεια: Not Ordinary Burger.
![Nob burgers Nob burgers](/images/w734/jpg/files/2024-03-17/nob_burgrers_photo_by_stephie_grape__6_.jpg)
Την ιδέα αυτού του «όχι συνηθισμένου burger» είχαν ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης (Cavo Tagoo Mykonos, Oma Sushi Bar, Peninsula κ.α.) και ο επιχειρηματίας Πέτρος Φουστέρης (Ψητό-Ιχθύος, Oma Sushi Bar). Πώς προέκυψε; «Μας αρέσει πολύ η φάση του burger», λέει ο Βαγγέλης και συνεχίζει: «Θέλαμε να κάνουμε ένα smash burger, απλό, σωστό και χωρίς να έχει μέσα 400 υλικά». Δηλαδή, ένα burger όπως θα έπρεπε να είναι. «Όσο πιο απλά είναι τα πράγματα, τόσο καλύτερα», συμπληρώνει ο Πέτρος.
![Βαγγέλης Λεούσης Βαγγέλης Λεούσης](/images/w734/jpg/files/2024-03-17/nob_burgrers_photo_by_stephie_grape__19_.jpg)
Αλλά για να αναδειχθεί αυτή η νοστιμιά της απλότητας, χρειάζεται εξαιρετική πρώτη ύλη. Έτσι, στο Nob δίνουν τεράστια σημασία στα υλικά τους παρασκευάζοντας τα πάντα από την αρχή – ναι, ακόμη και το ψωμάκι, ένα συννεφένιο potato bun, που ζυμώνεται και ψήνεται εδώ. Αυτό εξηγεί γιατί η κουζίνα (παρατήρησέ το) καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος του χώρου: «Η κουζίνα έχει εξοπλιστεί σαν εστιατορίου. Για παράδειγμα, η φριτέζα είναι τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αυτό είναι κάτι που δεν θα δεις σε ένα μπεργκεράδικο», λέει και πάλι ο Βαγγέλης.
![Nob burgers Nob burgers](/images/w734/jpg/files/2024-03-17/nob_burgrers_photo_by_stephie_grape__8_.jpg)
Ας μιλήσουμε, όμως, για burgers. Στον κατάλογο θα δεις μόλις πέντε τον αριθμό, και -πίστεψέ με- είναι υπεραρκετά. Ποια είναι αυτά; Ένα classic smash cheeseburger (100% βόειο κιμάς, κρεμμύδι σοτέ, πίκλα αγγούρι και μαγιονέζα με Dijon), το Brisket (με μοσχαράκι που ψήνεται στον φούρνο για 12 ώρες και ύστερα μπαίνει στο ψωμάκι μαζί με σιρόπι σόγιας, καπνιστό τυρί, σοταρισμένο κρεμμύδι, πίκλα και καυτερή μαγιονέζα), το Chicken buttermilk (κρέμα αβοκάντο, λάχανο, πίκλες και μπάρμπεκιου σος με πιπεριά Φλωρίνης), ένα Vegetarian burger (αβοκάντο, σοταρισμένο κρεμμύδι, τραγανά μανιτάρια, λάχανο και vegan μαγιονέζα), και τη μεγάλη αποκάλυψη: burger με wagyu! Εδώ, το εκλεκτό κομμάτι κρέας, συνδυάζεται με παλαιωμένο τσένταρ, πίκλα αγγούρι και truffle mayo, η καλή πρώτη ύλη δεν χρειάζεται πολλά για να σου δώσει κάτι πεντανόστιμο.
![Nob burgers Nob burgers](/images/w734/jpg/files/2024-03-17/nob_burgrers_photo_by_stephie_grape__3_.jpg)
Για να συνδυάσεις το burger σου (όχι ότι το χρειάζεται) θα βρεις δύο σαλάτες, δύο ορεκτικά (κοτόπουλο tempura και ένα mini bao ban) και δύο εκδοχές της τέλειας τηγανιτής πατάτας: στην κλασική της μορφή ή «ροκ», δηλαδή ελαφρώς σπασμένη. Οι μερακλήδες διαλέγουν και σος για την πατάτα τους: με μαγιονέζα τρούφας, παρμεζάνα και σχοινόπρασο, με τσένταρ μπεσαμέλ (ω θεοί!), πούδρα μπέικον και τραγανό κρεμμύδι ή με μαγιονέζα μπέικον και σχοινόπρασο.
«Είναι ένας μικρός, λιτός κατάλογος», λέει ο Βαγγέλης «αλλά ό,τι κάνουμε, το κάνουμε με τον δικό μας τρόπο: λίγα και καλά». Και πολύ νόστιμα – τρέξτε να προλάβετε, προβλέπω πανικό.
![Nob burgers Nob burgers](/images/w734/jpg/files/2024-03-17/nob_burgrers_photo_by_stephie_grape__27_.jpg)
Ερατοσθένους 3, Παγκράτι, 210 7526173, Instagram: @nob.burger, Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 16.00-00.00, Delivery από τις γνωστές πλατφόρμες και τηλεφωνικά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.