- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Γλυκάνισος: Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά στην Πυλαία
Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με μεράκι
Γλυκάνισος: το ψαροεστιατόριο στη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα
Τον Ιούλιο του 2008 τα αδέρφια Σωτηρούδη, ο Σταύρος και ο Χρήστος, έχοντας εμπειρία ετών στον τομέα της εστίασης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο. Έναν χώρο καλόγουστο, με φιλόξενο περιβάλλον και άψογη εξυπηρέτηση. Με συνέπεια στο καλό φαγητό, στις καθαρές γεύσεις και έμφαση στις εποχικές πρώτες ύλες. Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με μεράκι, συνδυασμένα με αγαπημένα υλικά της χώρας μας. Πιάτα που έχουν επιβιώσει στο πέρασμα των χρόνων και μπορείτε να συνδυάσετε με τα επιλεγμένα κρασιά και αποστάγματα. Καθημερινά δημιουργούν φαγητό της παραδοσιακής κουζίνας με ελληνικές γεύσεις και επιρροές από τη σύγχρονη εποχή, ενώ οι επισκέπτες γυρνούν στον Γλυκάνισο για να ξαναζήσουν τις γεύσεις που αναγνωρίζουν και αγαπούν: τα χειροποίητα ντολμαδάκια, τα φημισμένα μεζεδάκια τους, τη λαχαριστή αστακομακαρονάδα, το μυθικό πλέον κριθαρότο με καραβιδοουρές. Εδώ, η κάθε γεύση είναι ένα ταξίδι στον κόσμο των γευστικών αισθήσεων, μια ευχάριστη ανακάλυψη που συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη δημιουργικότητα.
Στον Γλυκάνισο κάθε φιλοξενούμενος θα ζήσει την ειλικρινή και αγνή θεσσαλονικιώτικη φιλοξενία και θα φτιάξει γαστρονομικές μνήμες που θα τον κάνουν να θέλει να επιστρέφει ξανά.