- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Manu: Δημιουργική, μοντέρνα ψαροφαγία
Μια μυρωδιά ελληνικής θάλασσας και μια δέσμευση για βιώσιμες πρακτικές
Manu: Το νέο zero-waste εστιατόριο ψαριών και θαλασσινών στον Κεραμεικό
Στη γειτονιά του Κεραμεικού κατέφθασε μια νέα άφιξη, το καλαίσθητο Manu, ένα zero-waste εστιατόριο ψαριών και θαλασσινών, με εποχιακά πιάτα, διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά. Η διακόσμηση του χώρου μινιμαλιστική και διαφορετική από τα γνώριμα της αθηναϊκής σκηνής, αλλά ταυτόχρονα οικεία και φιλόξενη. Πλακάκια στο χρώμα του ουρανού και πάτωμα στο χρώμα της θάλασσας, σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη γραμμή του ορίζοντα προτού σαλπάρεις για το απόλυτο γευστικό ταξίδι. Το μενού του αλλάζει συνεχώς όσον αφορά τα λαχανικά, τα ψάρια αλλά και το προζυμένιο του ψωμί και τα ζυμαρικά του που είναι εξίσου φρέσκα και χειροποίητα. Βασικός πυλώνας του, η δέσμευση για μηδενικά απόβλητα και σπατάλες, με τα περισσεύματα να μετατρέπονται σε αλμυρούς ζωμούς και πολύ πιο δημιουργικά πιάτα, που εναλλάσσονται και υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.