- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Vélo, το επόμενο στέκι σου στη Γλυφάδα έχει σήμα ένα vintage ποδήλατο και σερβίρει comfort φαγητό
Κεφτεδάκια με μοσχαρίσια ουρά και το καλύτερο καραμελωμένο τσουρέκι του κόσμου
![Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας](/images/1074x600/jpg/files/2024-03-06/koy_5036.jpg)
Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας
Το πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στη σάλα είναι ένα ποδήλατο που ίπταται. Παλιό, αλλά φροντισμένο στην εντέλεια με γυαλισμένη τη δερμάτινη σέλα του και το κουδουνάκι στο τιμόνι να λάμπει. Κάποτε, αυτό το ίδιο ποδήλατο ανήκε στον Βασιλάκη, έναν ταχυδρόμο στην Ήπειρο. Κάθε πρωί, αχάραγα, το καβάλαγε και ροβολούσε σε όλα τα Ζαγοροχώρια να παραδώσει τα γράμματα. Με αυτό έβγαζε το μεροκάματό του, το λάτρευε. Έτσι, ο εγγονός του σκέφτηκε να ονομάσει το νέο του εστιατόριο στη Γλυφάδα Vélo («ποδήλατο» στα γαλλικά) προς τιμήν του παππού του.
![Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας](/images/w734/jpg/files/2024-03-06/koy_5064.jpg)
Το Vélo έχει-δεν έχει δύο εβδομάδες που άνοιξε στη Δούσμανη, έναν κεντρικό, αλλά ήσυχο δρόμο της Γλυφάδας. Εκ πρώτης όψεως είναι ένα προσεγμένο all day εστιατόριο, τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που κατά καιρούς ανοίγουν στην περιοχή. Η κρυφή, πολύτιμη πληροφορία, όμως, είναι ότι το μενού έχει την υπογραφή ενός σεφ που προσωπικά εκτιμώ πολύ. Στα πιάτα του Κώστα Νασιόπουλου, που στην Αθήνα πρωτογνωρίσαμε στο Lost Athens, έχω συναντήσει κάποιες από τις νοστιμότερες μαγειρικές ιδέες. Αυτό αρκεί για να με κινητοποιήσει να μπω στο αυτοκίνητο και με λαχτάρα να πάρω τον δρόμο προς τα νότια. Εδώ να πω ότι στο Vélo το μενού εμπνέεται και υπογράφει ο Κώστας Νασιόπουλος και εκτελεί ο επίσης πολύ καλός σεφ Στάθης Αμαξόπουλος.
![Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας](/images/w734/jpg/files/2024-03-06/koy_4801.jpg)
«Όταν έφτιαχνα το μενού», λέει ο Κώστας, «σκέφτηκα τι θα ήθελα εγώ να τρώω όταν βγαίνω έξω. Το αποτέλεσμα είναι ένα comfort μεσογειακό μενού με επιρροές και τεχνικές από το fine dining, χωρίς όμως τον απόμακρο χαρακτήρα που έχουν συχνά τα fine dining εστιατόρια. Εδώ, ο σκοπός είναι να νιώσεις άνετα, όχι να έχεις ένα σερβιτόρο-κλαρίνο πάνω από το κεφάλι σου».
![Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας](/images/w734/jpg/files/2024-03-06/koy_4919.jpg)
Για αρχή η σερβιτόρα ακούμπησε στο τραπέζι ένα υπέροχο καρβέλι ψωμί παρέα με φίνο ελαιόλαδο, ελιές, ανθό αλατιού και ένα απαλό τζατζίκι, το οποίο δέχτηκε απανωτές «βούτες». Ακολούθησε η σαλάτα «Ψητή λαχανίδα» με kale, φιλέτο πορτοκάλι, φασόλια, κρέμα λεμονιού και κουκουνάρι, υπέροχα δροσερή. Αλλά το πιάτο που με έκανε να κοιτάξω τον Κώστα κατάματα ήταν τα κεφτεδάκια. Αντί για τη συνήθη συνταγή, τούτα εδώ γίνονται με μοσχαρίσια ουρά (!), πανάρονται σε panko, τηγανίζονται στην εντέλεια, και σερβίρονται με μαγιονέζα, σχοινόπρασο, baby κόλιανδρο και μία πίκλα κρεμμύδι στην κορυφή που τους ταιριάζει πολύ. Ρωτάω τον Κώστα αν αυτή η πίκλα κρεμμυδιού είναι μία παραπομπή, ένα κλείσιμο του ματιού, ας πούμε, στο μπόλικο κρεμμύδι της κλασικής συνταγής. Εκείνος γνέφει καταφατικά, ύστερα λέει: «Γιατί τα κεφτεδάκια πρέπει να μου θυμίζουν τη γιαγιά μου; Μην παρεξηγηθώ, η επιρροή της γιαγιάς στη γεύση δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστεί, η εμφάνιση όμως πρέπει να αλλάξει». Αυτό συνέβη και στο ριζότο με κεφτεδάκια κοτόπουλου, αυγολέμονο και chips ρυζιού, που έχει πάνω-κάτω τα ίδια υλικά με μία μερακλίδικη κοτόσουπα, στην όψη όμως είναι ένα ριζότο high end εστιατορίου.
![Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας](/images/w734/jpg/files/2024-03-06/koy_4944.jpg)
![Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας](/images/w734/jpg/files/2024-03-06/koy_5054.jpg)
Τα λαζάνια με ραγού μοσχάρι ήταν από τα πιο νόστιμα πιάτα της βραδιάς, με τίποτα μην το παραλείψετε. Ούτε, όμως, και το μαγικό κοντοσούβλι iberico με πουρέ, τσιπς topinambur και ψητό kale. Και για το τέλος, ένα γλυκό που με… αποτελείωσε: καραμελωμένο τσουρέκι με ναμελάκα σοκολάτας, butterscotch και καραμελωμένο φουντούκι, με μία λέξη κι ένα επιφώνημα: «Ωω, θεοί!». Για χάρη του, κατεβαίνω Γλυφάδα ό,τι ώρα μου πείτε.
![Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας](/images/w734/jpg/files/2024-03-06/koy_4867.jpg)
Στο Vélo θα συνοδέψεις το γεύμα σου με ελληνικά κρασιά, αλλά επίσης θα βρεις μία πλούσια λίστα με ρούμια, βότκες και ουίσκι. Επίσης, προβλέπω ότι θα γίνει αγαπημένο στέκι για brunch (σερβίρεται καθημερινά 09.00-13.00) γιατί και σε αυτή την κάρτα οι προτάσεις δεν είναι καθόλου συνηθισμένες. Για παράδειγμα, τι θα έλεγες για ένα αφράτο κουλούρι με αυγά μάτια, γραβιέρα Αμφιλοχίας, χοιρινή ωμοπλάτη και σχοινόπρασο ή για αυγόφετες με μετσοβόνε, ψητό μπέικον, προσούτο Ευρυτανίας και σαλάτα; «Ναι» θα πεις και θα βάλεις στο GPS τη Δούσμανη.
![Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας Vélo: το νέο all day στέκι της Γλυφάδας](/images/w734/jpg/files/2024-03-06/koy_4838.jpg)
Δούσμανη 17, Γλυφάδα, 210 8985040, Fb: Velo All Day, Instagram: @velo_all_day, Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή: 09.00-00.00, Δευτέρα: 09.00-17.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.