- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Spin the Bottle: Την Τρίτη 27/2 στου Vezene παρέα με τον οινοποιό Απόστολο Θυμιόπουλο
Το εξαιρετικό εστιατόριο συνεχίζει τις οινικές βραδιές που αγαπά το αθηναϊκό κοινό
Ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας κι ένα πολύ καλό οινοποιείο συναντιούνται την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, για μια μοναδική βραδιά –γαστρονομική εμπειρία
Είναι εδώ και αρκετά χρόνια που το εστιατόριο Vezene πρωτοπορεί στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή χάρη στην εξαιρετική κουζίνα που παρουσιάζει και προσφέρει ο σεφ-πατρόν Άρης Βεζενές. Γνωρίζοντας την προτίμηση των θαμώνων του σε κάθε τι νόστιμο και ουσιαστικό, συνεχίζει την σειρά των οινικών dinners που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και υποδέχεται την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες παραγωγούς, τον οινοποιό Απόστολο Θυμιόπουλο.
Στο τρίτο αυτό dinner που υλοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εμπειριών κάτω από τον τίτλο Spin the Bottle, ο Απόστολος Θυμιόπουλος, σε μια από τις πολύ σπάνιες παρουσιάσεις του, φέρνει μαζί του εμβληματικές ετικέτες για να μοιραστεί με τους καλεσμένους της βραδιάς. Ο οινοποιός είναι θερμός υποστηρικτής της αειφόρου αμπελοκαλλιέργειας φροντίζοντας να παρεμβαίνει ελάχιστα στο αμπέλι και στην διαδικασία της οινοποίησης. Φυσικά, είναι αφοσιωμένος στην σημαντικότερη βορειοελλαδίτικη ποικιλία, το ξινόμαυρο, την πιο ευγενή, γηγενή ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, της οποίας τις δυνατότητες επιχειρεί να ανακαλύψει και να αναδείξει στο οικογενειακό του κτήμα και οινοποιείο που βρίσκεται στην άκρη του χωριού του Τριλόφου Ημαθίας, στους πρόποδες του όρους Βερμίου, σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.
Η ομάδα του Άρη Βεζενέ έχει συνθέσει ένα μοναδικό μενού τεσσάρων σταδίων που θα αγκαλιάσει και θα αναδείξει γευστικά το κάθε κρασί. Τα πιάτα, εμπνευσμένα από την έντονη προσωπικότητα του ξινόμαυρου, θα ακολουθήσουν την προσέγγιση του εστιατορίου Vezené με την κλασική εμμονή στη λεπτομέρεια και σκοπό την απόλυτη απόλαυση.
Θα είναι και πάλι μια εμπειρία για μία μόνο βραδιά.
Κόστος Spin the Bottle Dinner: 95 ευρώ/ άτομο
Για κρατήσεις: reservations@vezene.gr και στο 210 7232002
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήθελα ένα μαγαζί να μοιάζει με σπίτι. Και στον χώρο του, και στο φαγητό του και στους θαμώνες του», λέει ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Σφακιανάκης
Εδώ ξεκινάς με τον πρωινό σου καφέ και τελειώνεις με μπίρες αργά το βράδυ, κάτι σαν διακοπές στην καρδιά της πρωτεύουσας
Προορισμός για κάθε περίσταση και για όλες τις ώρες της ημέρας
Κουβαλάει στην αύρα του την ιστορία της πόλης και μαζί μικρές ή μεγάλες ιστορίες των ανθρώπων της ανά τις δεκαετίες
Από το 2016 προσφέρει στιγμές ξένοιαστης, γλυκιάς και νόστιμης ζωής
Ένα ξακουστό και προσιτό εστιατόριο που θα πρέπει να επισκεφθείτε
Μεσογειακό μενού με πρώτες ύλες από τη Νάξο
Πάντα με τα καλύτερης ποιότητας υλικά και πάντα με σεβασμό στη γαστρονομική παράδοση της γειτονικής μας χώρας
H παραδοσιακή ιταλική κουζίνα συναντά τη δημιουργική προσέγγιση
Σε περιμένει ζεστό και φιλόξενο από το πρωί μέχρι το βράδυ
Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα με φρέσκες πρώτες ύλες που αναδεικνύουν την ελληνική γεύση με μοντέρνο τρόπο
Από τα πιο αγαπημένα στέκια στου Ψυρρή
Μοντέρνο κι εξωτικό φέρνει μία απροσδόκητη εμπειρία εξόδου στην πόλη
Ειδικά για pre και after theatre έξοδο
Στέκι ιδανικό για πριν ή μετά τη θεατρική παράσταση
Μόλις βρήκε το σπίτι του στη Σόλωνος για να εξερευνήσεις τις πολλαπλές πτυχές του
Μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά, ωραία κρασιά, funky μουσικές, όλα χωρούν στο μικρό στενό της Λεβέντη
Όμορφος χώρος και απλό, καλομαγειρεμένο φαγητό σε φιλικές τιμές
Λίγοι κάτοικοι, λίγα και πολύ καλά τα πιάτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.