- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
![Cookoovaya Cookoovaya](/images/1074x600/jpg/files/2024-02-16/376764208_631914505732317_5668107399386674760_n.jpg)
Η Cookoovaya γιόρτασε τα δέκα της χρόνια – μία ευκαιρία να θυμηθούμε τη νόστιμη πορεία της
«Πότε πέρασαν δέκα χρόνια;». Αυτό αναρωτιόμαστε όλοι όσοι συναντηθήκαμε εδώ απόψε για να γιορτάσουμε την πρώτη δεκαετία της πιο νόστιμης, της πιο μαγειρικά σοφής αθηναϊκής Cookoovaya(ς). Θυμάμαι τη μέρα που άνοιξε σαν να ήταν η χθεσινή. Θυμάμαι τον ντόρο, και την αδημονία όλων να βρεθούμε εκεί, στο talk of the town εστιατόριο της χρονιάς του 2014. Έχω ακόμη στα χείλη τη γεύση πιάτων μαγειρεμένων με ουσία και μπόλικη μαγειρική σοφία. Κουζίνα απλή, χωρίς τίποτα το περιττό, και για αυτό βαθειά νόστιμη. Κάποια από αυτά σερβίρονται ακόμα στα τραπέζια με τα λευκά τραπεζομάντιλα, αποτελούν μάλιστα το σήμα κατατεθέν αυτού του εστιατόριου που είναι πια κλασικό.
![Cookoovaya Cookoovaya](/images/w734/jpg/files/2024-02-16/402453150_667033945553706_2746123400649781496_n.jpg)
Σε αυτά τα δέκα χρόνια, άλλαξαν πολλά, αλλά όχι η ουσία. Ο chef patron Περικλής Κοσκινάς είναι εδώ, με την ίδια προσήλωση στην πρώτη ύλη, πιστός στην εποχικότητα των υλικών του. Αυτά τα δύο είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στη μαγειρική του. Εκείνος διαλέγει για τον εαυτό του το ρόλο του ενορχηστρωτή και αυτό είναι προς τιμήν του. Εξαιτίας τούτης της επιλογής μπροστά μας παίρνουμε ένα πιάτο που όχι μόνο θα θυμόμαστε για καιρό, αλλά που θα επιστρέψουμε για να το αναζητήσουμε ξανά.
![Περικλής Κοσκινάς Περικλής Κοσκινάς](/images/w734/jpg/files/2024-02-16/387835753_18386403622042988_3423041353684451610_n.jpg)
Τέτοια πιάτα είναι το μοσχαρίσιο διάφραγμα με πουρέ μανιταριών από μαύρο ρύζι, το χταπόδι με φάβα, το τσιγαριαστό αρνί με (τις πιο τέλειες από το τέλειο) μελωμένες πατάτες, και βέβαια το περίφημο κολάρο σφυρίδας bianco, το οποίο ελπίζουμε να μη φύγει ποτέ από τον κατάλογο. Τώρα, που το σκέφτομαι το ίδιο εύχομαι και για την τάρτα αχλάδι με καραμέλα βουτύρου και παγωτό βανίλια, το ωραιότερο επιδόρπιο που έχω φάει ποτέ σε εστιατόριο (ή και γενικά).
![Cookoovaya Cookoovaya](/images/w734/jpg/files/2024-02-16/400750514_18392618128042988_8480333167445355701_n.jpg)
Στο γενέθλιο πάρτι της Cookoovaya, τη σάλα της –υπέροχα ανακαινισμένη όπως και κάθε χώρος εδώ μέσα-, γέμισαν γνωστοί και άγνωστοι, συνεργάτες, δημοσιογράφοι, θαμώνες που με τα χρόνια έγιναν φίλοι. Ο Περικλής Κοσκινάς με την ομάδα του έσβησαν τα κεράκια της τούρτας, που δημιούργησε ο Στέλιος Παρλιάρος, όλοι υψώσαμε το ποτήρι στα επόμενα δέκα χρόνια αυτού του εστιατορίου που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή εστίαση.
![Cookoovaya Cookoovaya](/images/w734/jpg/files/2024-02-16/401836743_666044775652623_4019028276073595036_n.jpg)
Αυτή η βραδιά ήταν μία ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τη νόστιμη πορεία που έχει διαγράψει ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αλλά και να διαπιστώσουμε την παρουσία του στο σήμερα. Για εμένα, τώρα η Cookoovaya βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της.
Χατζηγιάννη Μέξη 2A , Όπισθεν Χίλτον, 210 7235005, www.cookoovaya.gr, Fb: Cookoovaya, Instagram: @cookoovaya
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Όλα τα φαγητά ένα ταξίδι στην ευλογημένη γη της Μεσσηνίας
Η τέλεια καλοκαιρινή επιλογή για φαγητό µετά τη θάλασσα
Γεύσεις που δεν θα βρεις εύκολα αλλού και που σίγουρα θα θυµάσαι για καιρό.
«Προτεραιότητα στην ποιότητα»
Κρητικό μεράκι και προϊόντα φερμένα κατευθείαν από το νησί
Γνωστό για τις υπέροχες λιχουδιές του, έχει καθιερωθεί ως ο απόλυτος all day προορισµός στην Ηλιούπολη
Aξεπέραστη, αυθεντική, καναδέζικου στιλ πίτσα
Η new age σουβλακερί που στεγάζεται σε γνωστή μονοκατοικία του Πειραιά, οφείλει την ύπαρξή της στο μεράκι μιας παρέας Πασαλιμανιωτών, με πρώτο και καλύτερο τον Μπάμπη που «τρέχει» καθημερινά το κατάστημα
Πάνω στη θάλασσα, με τέλειο φαγητό, έξυπνα κοκτέιλ και καλοκαιρινή, νησιώτικη ατμόσφαιρα
Το νέο εστιατόριο της Αντιπάρου ανοίγει με μία νόστιμη έκπληξη
Γύρος στα κάρβουνα και άλλες ζουμερές αμαρτίες από τα χέρια του Χριστόφορου Πέσκια
Χωρίς πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού, μόνο γεύσεις βαθιάς νοστιμιάς
Από τους σεφ του Delta στο ΚΠΙΣΝ, Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο
Το εστιατόριο της οδού Ικτίνου, που το 2013 κατέβασε ρολά παύοντας να σερβίρει τις διάσημες πατάτες κομπλέ και το φημισμένο γεμιστό του μπιφτέκι, ξανάνοιξε!
Ένας μικρός παράδεισος στην καρδιά της πόλης
Θα βρείτε πολλά και νόστιμα, όπως τις ημίπαστες φρέσκες σαρδέλες στα ορεκτικά
Η ταράτσα του Olympias Rooftop είναι έτοιμη να σου προσφέρει μια καταπληκτική εμπειρία με θέα σε Ακρόπολη, Υμηττό και Λυκαβηττό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.