12 street food στέκια για νόστιμες βόλτες

Street Food Park: Ο πολυχώρος της street food αυθεντικής απόλαυσης που έλειπε από την πόλη

Η «Ντίσνεϊλαντ της γεύσης» μόλις άνοιξε στη Γλυφάδα

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Street Food Park
Street Food Park
Street Food Park
Street Food Park

Street Food Park: ένας ολοκαίνουργιος πολυχώρος στη Γλυφάδα με τα άπαντα του street food

Δύο φίλοι, ο ένας ασχολούμενος με τα ναυτιλιακά και ο άλλος σεφ, είχαν γυρίσει όλο τον κόσμο, ο καθένας με τη δουλειά του. Και οι δύο είχαν μια μεγάλη αγάπη για το street food. Ξέρετε τώρα πώς είναι αυτά τα πράγματα, πόσες φορές δεν έχουμε κάτσει με τους κολλητούς μας, κάνοντας σχέδια για το πώς τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Για τους δύο φίλους της ιστορίας μας, που είναι πέρα για πέρα αληθινή, η ώρα ήρθε όταν η μοίρα τα έφερε έτσι που να αφήσουν τις δουλειές τους σχεδόν ταυτόχρονα. Και το όνειρο του αληθινού, του αυθεντικού street food έγινε πραγματικότητα. Ενός χώρου που θα βασίζεται στο τρίπτυχο υψηλή ποιότητα, χορταστικές μερίδες, value for money τιμές.

Τα εγκαίνια του Street Food Park, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στη Γλυφάδα, έγιναν το Σάββατο 20 Ιανουαρίου και η νέα άφιξη έφερε ενθουσιασμό. Κάποιοι, μάλιστα, μίλησαν για μια αληθινή Ντίσνεϊλαντ της γεύσης! Και κάπως έτσι είναι τα πράγματα: αυθεντικό αμερικάνικο street food στα καλύτερά του, σε έναν χώρο 570 τετραγωνικών μέτρων, με τέσσερα κοντέινερ, που το καθένα από αυτά προσφέρει μια διαφορετική γευστική εμπειρία, μεγάλα πάσα και τραπέζια, ένα τεραστίων διαστάσεων καπνιστήρι κρεάτων σε κοινή θέα ώστε να το παρακολουθουν οι επισκέπτες, κήπο και μια φιλοσοφία που μας επανασυστήνει τη συλλογικότητα, την κοινωνικότητα, την προστασία του περιβάλλοντος, με στόχο η κάθε επίσκεψη στον χώρο του πάρκου να είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Τα τέσσερα κοντέινερ της street food απόλαυσης

Πριν σας πούμε περισσότερα γι’ αυτά, να ξέρετε ότι τα πάντα στο πάρκο είναι από ανακυκλώσιμα και επαναχρησιμοποιούμενα υλικά. Τα ξύλα και τα ντεκ είναι από παλιά καράβια, οι μεταλλικές κατασκευές προέρχονται από παλιά εργοστάσια, ο εξοπλισμός είναι ανακατασκευασμένος, ενώ τα κοντέινερ έχουν διαμορφωθεί σε απόλυτα λειτουργικούς χώρους, όπου τα πάντα είναι χειροποίητα, τα πάντα παρασκευάζονται σε αυτά, πάντα με άριστες πρώτες ύλες.

Connex Coffee. Είναι το κοντέινερ από το οποίο θα προμηθευτείτε καλοφτιαγμένο καφέ, ιδιαίτερα ροφήματα, ολόφρεσκους χυμούς, δυναμωτικά smoothies, αλλά και προτάσεις σε πρωινά και brunch. Η σοκολάτα με γεύση τσουρέκι και φουντούκι (ζεστή ή κρύα) είναι πραγματικά απίθανη, το Green Detox smoothie με πράσινο μήλο, τζίντζερ, αγγούρι, ακτινίδιο, μέντα, λάιμ και γάλα αμυγδάλου θα σας τονώσει για τα καλά, ένα Po’Boy σάντουιτς χοιρινού, με coleslaw σαλάτα, πίκλες, pulled BBQ καπνιστό χοιρινό, μαγιονέζα, BBQ σος, φρέσκο κρεμμύδι και διπλομαγειρεμένες φέτες πατάτας με σκόρδο και παρμεζάνα θα σας κάνει να επιστρέφετε ξανά και ξανά.

Dough on the go. Πίτσα και ζυμαρικά. Ή ζυμαρικά και πίτσα. Ό,τι και να προτιμάτε περισσότερο, να είστε σίγουροι ότι θα φύγετε ενθουσιασμένοι. Πάντα χειροποίητα, προσεγμένα, θεϊκά. Deep Dish pizza, Detroit Burnt Ends, Pizzaghetti και πολλές ακόμη προτάσεις βασισμένες σε αυθεντικές αλλά και ιδιαίτερες συνταγές που θα λατρέψετε. Αν αυτό το κοντέινερ με τις πίτσες του και τα ζυμαρικά του βρισκόταν με τη μορφή καντίνας σε οποιονδήποτε κεντρικό δρόμο της πόλης, θα δημιουργούσε μποτιλιάρισμα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις απολαυστικές, χορταστικές σαλάτες. Ευτυχώς, δηλαδή, που βρίσκεται στο πάρκο!

Fritas Jack. Το κλασικό «βρόμικο» που λαχταράτε να γευτείτε, αλλά στην πιο ποιοτική μορφή του, με συνδυασμούς εμπνευσμένους από τον αμερικανικό νότο, την Ευρώπη, την Καραϊβική. Εδώ, αγαπημένες γεύσεις όπως τηγανητές πατάτες και hot dogs έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο κι εσείς θα απολαύσετε δημιουργίες σαν το αξεπέραστο Italian Job, με τηγανητές πατάτες, καπνιστή cheddar σος, house blend κιμά, δύο τηγανητά αυγά, τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό, αλλά και το φοβερό Sloppy Joe hot dog, με ψητό λουκάνικο, in house κιμά, cheddar σος, μουστάρδα, κέτσαπ, μαγιονέζα και έξτρα λουκάνικο αν το θες.

Slow BBQ Smokehouse. Κάθε λάτρης του κρέατος οφείλει να περάσει από αυτό το κοντέινερ, όπου τα κρέατα καπνίζονται 18 ώρες την ημέρα και τα burgers είναι τα αληθινά, τα σωστά, σαν αυτά που τρώνε στον αμερικανικό νότο. Ξεχωρίσαμε τα Brisket και Ribs για τους πιο απαιτητικούς, καθώς και τις παρασκευές με χειροποίητα αλλαντικά. Πολλές και πεντανόστιμες οι επιλογές, αν δεν ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε, να προτείνουμε ένα Bad Boy Double, με 100% μοσχαρίσιο διπλό smashed burger, aioli σος, ντομάτα, πράσινη σαλάτα, καπνιστό τυρί cheddar, διπλό χειροποίητο καπνιστό μπέικον, onion rings, ΒΒQ σος, σος πίκλας και πατάτες wedges. Αλλά και το Blue Mary, με καπνιστό τυρί κρέμα με μπλε τυρί, 180 γρ. μοσχαρίσιο smashed burger, μπέικον, onion rings, καραμελωμένο κρεμμύδι, πατάτες wedges, ντομάτα και πράσινη σαλάτα!

Έρχεται: Σημειώστε ότι από την άνοιξη στον χώρο θα προστεθεί ένα ακόμη κοντέινερ για γλυκά και παγωτά, ώστε η εμπειρία στο Street Food Park να μην αφήνει κανένα παραπονεμένο.

Πώς λειτουργεί

Στη λογική του take away. Είτε τα πάρετε για να κάτσετε στον ατμοσφαιρικό χώρο του πάρκου, είτε για το σπίτι. Να το βάλετε στο πρόγραμμα να πάτε άμεσα, σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας στέκι! 

www.streetfoodpark.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου