- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![«Χελώνα» «Χελώνα»](/images/1074x600/jpg/files/2024-01-10/image00007.jpg)
«Χελώνα»: το ωραίο gastro roof top της Κάβα Νέκταρ στην Ερμού
Η Κάβα Νέκταρ είναι όνομα και πράγμα. Εδώ, δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις αυτό που ψάχνεις: εκείνο το ουίσκι που ήπιες κάπου κάποτε και σου άρεσε, σπάνια κρασιά για κάθε οινόφιλο, όλα τα απαραίτητα για να φτιάξεις το τέλειο cocktail στο σπίτι. Αλλά αυτά είναι μόνο η αρχή. Βλέπεις, η Κάβα Νέκταρ κρύβει ακόμα ένα «δροσερό» μυστικό… Όχι στα ράφια της, αλλά στον όροφο από πάνω της.
![«Χελώνα» «Χελώνα»](/images/w734/jpg/files/2024-01-10/image00004.jpg)
Το μυστικό το λένε «Χελώνα» και είναι εδώ για να μας κάνει να ξεχάσουμε για λίγο τον χρόνο που τρέχει. Από τη μία ο εξωτικός φοίνικας, οι βελούδινες καρέκλες, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, από την άλλη η θέα μιας γοητευτικής Αθήνας να απλώνεται ως εκεί που φτάνει το μάτι. Ναι… η Χελώνα είναι ένα gastro roof top που έχει όλα τα φόντα για να γίνει το επόμενο στέκι σου.
![«Χελώνα» «Χελώνα»](/images/w734/jpg/files/2024-01-10/image00010.jpg)
![«Χελώνα» «Χελώνα»](/images/w734/jpg/files/2024-01-10/image00005.jpg)
Το μενού εδώ είναι βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, έχει όμως αρκετές fusion πινελιές. Έτσι, θα δοκιμάσεις πιάτα όπως τα ρολάκια μουσακά με μελιτζάνα, κιμά, sticks πατάτας και βελούδινη μπεσαμέλ (ναι, καλά το φαντάστηκες, φυσικά και κάνουν χαμό…), το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με μαγιονέζα τρούφας, φρέσκα φύλλα ρόκας και παρμεζάνα ή τις τορτίγιες χοιρινού με κρεμμύδι, ντοματίνια, πολύχρωμα λαχανικά και σπιτική sour cream. Μην παραλείψεις τα κρητικά σκιουφιχτά με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας, ούτε όμως το σιγομαγειρεμένο στη γάστρα κατσικάκι με πλιγούρι και λαχανικά που λιώνει στο στόμα. Κι αν θες μια γεύση από καλοκαίρι, πάρε τα λινγκουίνι με θαλασσινά και σάλτσα αρωματισμένη με ούζο – η θάλασσα στην Ερμού!
![«Χελώνα» «Χελώνα»](/images/w734/jpg/files/2024-01-10/image00009.jpg)
Όσο για το γλυκό, αυτό είναι άλλο ωραίο κεφάλαιο… Για να γραφτεί, η Χελώνα ζήτησε τη συμβολή της Madame Fraise. Ε, και εδώ που τα λέμε, όταν στην υπόθεση «γλυκό» μπλέκεται ένα από τα καλύτερα pastry shop της Αθήνας, το αποτέλεσμα απλώς δεν γίνεται να σε αφήσει ασυγκίνητο. Δεν λέω τίποτα άλλο, μόνο αναστενάζω στη θύμηση εκείνης της άκρως σοκολατένιας μπουκιάς…
![«Χελώνα» «Χελώνα»](/images/w734/jpg/files/2024-01-10/image00003.jpg)
Και φυσικά, καθώς η Χελώνα είναι δημιουργία μίας από τις πιο ενημερωμένες κάβες της Αθήνας, το ποτό δεν θα μπορούσε παρά να έχει καίριο ρόλο. Ο instructor του Bar Academy Αλέξης Κοντίνης έχει δημιουργήσει μία λίστα με μοναδικά signature cocktails, ιδανικά σχεδιασμένη για να ταιριάζει στα πιάτα του μενού. Εκτός από αυτή την ωραία cocktail list, όμως, οι άνθρωποι της Κάβας Νέκταρ έχουν μεριμνήσει ώστε η wine list να είναι εξαιρετικά ενημερωμένη και είναι εδώ για να σου προτείνουν κάθε φορά το σωστό pairing με το φαγητό σου. Τώρα, αν είσαι λάτρης των εκλεκτών spirits, όπως και του σπάνιου ουίσκι, να ξέρεις πως στον κατάλογο θα ανακαλύψεις και μερικές πραγματικά premium ετικέτες. Και κάπως έτσι, με νόστιμο φαγητό, ωραίες μουσικές, και ένα ποτήρι κρασί στο χέρι ο χρόνος κυλά αργά – ή και καθόλου.
![«Χελώνα» «Χελώνα»](/images/w734/jpg/files/2024-01-10/image00001.jpg)
Ερμού 121, 2103222243, Fb: Χελώνα – Chelona, Instagram: @chelona.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Και ταιριάζει ταμάμ στο αθηναϊκό καλοκαίρι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.