Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση με το που μπαίνεις είναι ο χώρος. Μεγάλος, σε δύο επίπεδα και διαμορφωμένος έτσι ώστε να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Βιβλία γεμίζουν μια τεράστια βιβλιοθήκη-παραβάν, άλλα κρέμονται από τα κάγκελα του πάνω ορόφου (!), οι καναπέδες θυμίζουν άνετο καθιστικό, ένας σάκος του μποξ υπάρχει κάπου πρόχειρος αν σου τη δώσει στα νεύρα η παρέα σου, στις τουαλέτες έχει τσατσάρες και στα τραπέζια φιγουράρουν γλυκίσματα όπως στα φιλικά σαλόνια.
Το συνθετικό «College» και το casual chic ύφος έχουν ισχυρή παρουσία. Κάπου παίρνει το μάτι μου μια υδρόγειο, ενώ και ο κατάλογος θυμίζει σχολικό τετράδιο. Πιο ενημερωμένος και σίγουρα πιο ενδιαφέρων από τις σημειώσεις που κρατούσα στην άλγεβρα. Έχει τα πάντα: ό,τι μπορείς να σκεφτείς για πρωινό (κρουασάν, πίτες, ομελέτες, κουλούρια, κροκ, γιαούρτι, μάφινς, κούκις, κις λορέν), σνακ (κρέπες και σάντουιτς), σαλάτες «ψαγμένες», κυρίως πιάτα με επιρροές από την αμερικάνικη μέχρι την ιταλική κουζίνα (κι ακόμα παραπέρα) και μεγάλη ποικιλία σε γλυκά, που όπως ακούω κάνουν μεγάλο σουξέ.
Πήραμε νοστιμότατη «σαλάτα από την ελληνική γη» (με φύλλα ρόκας, παντζαριού, απάκι, κρασοτύρι, φιστίκια Αιγίνης, σύκα, κράνα, παξιμαδάκια, βινεγκρέτ από παλαιωμένο ξύδι και πετιμέζι), το Salmon Teriyaki, που ήταν τέλεια ψημένο, και το College Burger (με τυρί, μπέικον, πίκλες, μαγιονέζα, κέτσαπ και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες). Πήγα να το δοκιμάσω και η φίλη με απείλησε με το πιρούνι, οπότε υποθέτω ότι της άρεσε (υπερβολικά;) πολύ. Όλα τούτα τα ωραία υπογράφουν οι σεφ Μιχάλης Φανερωμένος και Κοσμάς Σαβριάδης, ενώ pastry σεφ είναι ο Δημήτρης Μακρυνιώτης. Μορφή άξια να αναφερθεί είναι και ο Benjamin πίσω από την μπάρα, που μας ετοίμασε δύο σούπερ κοκτέιλ.
Προσθέστε και τους (καλούς) καφέδες, τη μεγάλη ποικιλία σε τσάγια, σοκολάτες και σπιτικούς χυμούς και τα αναψυκτικά (η φίλη περιέγραφε γύρω στα 10 λεπτά το πόσο τέλεια είναι η σπιτική λεμονάδα με πιπερόριζα και στέβια) και έχουμε το στέκι στο οποίο μπορείς να μπεις πρωί και να βγεις βράδυ, να περάσεις ωραία, να φας και να πιεις χωρίς να χαλάσεις ένα μισθό (οι πραγματικά πολύ καλές τιμές γίνονται ακόμα καλύτερες στο take away και delivery). Τέλος, να σας πω ότι στις 11 του μηνός έχει πάρτι με δωράκια και εκπλήξεις, χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ και πολλά χαριτωμένα που σε βάζουν στο πνεύμα των γιορτών. Σπεύσατε.
Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723 (ανοιχτά 07.00-16.00),Περσεφόνης 53, Γκάζι, 210 3422112 και Γρηγορίου Λαμπράκη 117, Πειραιάς, 210 4100612
www.gazicollege.gr, www.facebook.com/GaziCollegeGr,
www.youtube.com/user/GaziCollegeGr, instagram.com/gazicollege,
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσοχή τι διαβάζετε για την κουζίνα της Θεσσαλονίκης και πού σας στέλνουν για… τίμιο φαγάκι
Καλό φαγητό, μπάρα με ωραία κοκτέιλ και τέλειες μουσικές
20 χρόνια στην Ομήρου, θα βρεις πολλά περισσότερα από καλό και νόστιμο φαγητό
Στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου ανακαλύψαμε την «τέχνη του να μην κάνεις τίποτα»
Μια μικρή, εκλεπτυσμένη Ιταλία στο Κολωνάκι
Εκεί όπου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου πάρτι των Ιλισίων
Πάνω στη Μικρή Πρέσπα, και τη μεθοριακή γραμμή
Και μας επιστρέφει στην κλασική Αθήνα που είχαμε ξεχάσει
Ζωντανή μουσική, καλωσόρισμα με welcome drink, ευχές και, φυσικά, ένα λαχταριστό μενού
Εδώ θα απολαύσετε πιάτα αναπάντεχα νόστιμα, που θα σας θυμίσουν κάτι από το οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι!
Το αγαπημένο pasta spot της Αθήνας για αυτές τις γιορτές μας παρουσιάζει την Xmas Magic
Εορταστικό γεύμα σε ένα νεοκλασικό ιστορικό κτίριο που μετρά 140 χρόνια ζωής
Εδώ θα απολαύσεις τη γιορτινή πλευρά της πόλης
Αν ψάχνετε ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο για να αλλάξετε τον χρόνο, το Varoulko είναι ιδανικό
Οι σεφ Pino Saccheri και Αλέξανδρος Λαζούλης δημιουργούν πιάτα που απογειώνουν τη σύγχρονη ιταλική κουζίνα
Το μενού περιλαμβάνει τα καλύτερα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με σύγχρονες πινελιές και γευστικές εκπλήξεις
Αξέχαστα ρεβεγιόν στο στέκι της Κηφισιάς
Γιορτινές γεύσεις και ζωντανή μουσική στο αγαπημένο εστιατόριο του Κολωνακίου
Σε έναν μοναδικό χώρο με απέραντη θέα στο λιμάνι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.