16 νόστιμα στέκια για τις χριστουγεννιάτικες βόλτες σου

Casserole: Σπιτικές γεύσεις µε τη σφραγίδα του Cucina Caruso

Ποιος, αλήθεια, δεν θα ήθελε να µαγειρέψει γι’ αυτόν ο Δηµήτρης Παπαζυµούρης;

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Casserole
Casserole
Casserole
Casserole

Το Casserole είναι ένα γωνιακό, ζεστό ελληνικό µπιστρό στο Γέρακα, και έχει για σεφ τον Δημήτρη Παπαζυμούρη (Cucina Caruso)

Γνωστός και µη εξαιρετέος ο Δηµήτρης Παπαζυµούρης, δηµιουργός του φηµισµένου blog σπιτικής µαγειρικής Cucina Caruso, µε τις εκατοντάδες συνταγές, τις εκατοντάδες ιστορίες, τα εκατοντάδες µυστικά. Ποιος, αλήθεια, δεν θα ήθελε να µαγειρέψει γι’ αυτόν ο Δηµήτρης Παπαζυµούρης; Να, λοιπόν, που έχουµε όλοι µας, πλέον, αυτή τη δυνατότητα, καθώς ανέλαβε σεφ του Casserole, που φιλοδοξεί να γίνει το «αστικό σπίτι» που δηµιούργησε ο επιτυχηµένος food bloger και όχι µόνο. 

Το Casserole είναι ένα γωνιακό, ζεστό ελληνικό µπιστρό στο Γέρακα, µε πεντανόστιµο φαγητό χάρη στην απλότητά του. Το µενού του αποτελείται από άκρως µερακλίδικα, παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, καθώς και άλλα επιλεγµένα από την ιταλική και τη γαλλική κουζίνα, µε έµφαση στο κρέας, µε τις προτάσεις να ανανεώνονται κάθε εβδοµάδα µε εποχιακές επιλογές. Εδώ κυριαρχούν τα αγνά, φρέσκα υλικά και οι ψαγµένες πρώτες ύλες, οι προσεγµένες γευστικές ισορροπίες και µια κοµψή αλλά λιτή σπιτική παρουσίαση. Τραγανά και αφράτα κεφτεδάκια, φάβα µε καραµελωµένο κρεµµύδι και κουκουνάρι, φέτα σε τραγανό φύλλο µε σουσάµι και µέλι, συκώτι µε καπνιστή πάπρικα, µουσακάς µε ραγού και καπνιστή µελιτζάνα, σοφρίτο, λαχανοντολµάδες αυγολέµονο και µπιφτέκια µε σάλτσα blue cheese αλά «Επίκουρος» είναι κάποια από τα πιάτα που µας θυµίζουν πως όταν ένας καλός σεφ καταπιάνεται µε µια συνταγή των παιδικών µας χρόνων, η γευστική επιτυχία είναι µονόδροµος. Μια ψαγµένη λίστα ελληνικών κρασιών και µπίρας όπου θα βρει κανείς ιδιαίτερες ετικέτες από επιλεγµένους µικρούς παραγωγούς, µαζί µε κάποιες κλασικές επιλογές, συµπληρώνει τη γαστρονοµική πρόταση του εστιατορίου. Σηµειώστε, ακόµη, ότι ειδική µέριµνα έχει δοθεί στα άτοµα που πάσχουν από διαβήτη ώστε να υπάρχουν λύσεις µε πιάτα που είναι κατάλληλα για τη δίαιτά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου